Na hlavný obsah

NHL: Fehérváryho Washington prehral s Floridou

Slovenský obranca nazbieral štyri mínusové body.

NHL: Fehérváryho Washington prehral s Floridou
Hráči Washingtonu Capitals sa tešia z gólu v sieti Floridy Panthers. Foto: TASR/AP

Hokejisti Washingtonu Capitals prehrali v zámorskej NHL tretí zápas za sebou. V zostave bez kapitána Alexandra Ovečkina podľahli Floride 3:6, slovenský obranca domácich Martin Fehérváry nazbieral až štyri mínusové body.

New Jersey s Tomášom Tatarom neuspelo na ľade St. Louis (2:4). Seth Jarvis prispel prvým hetrikom v kariére k triumfu Caroliny nad Montrealom 6:2.

Washington nezvládol doma dôležitý súboj v boji o play-off, keď už v polovici stretnutia prehrával s Floridou o tri góly. Po 75 zápasoch bez zápisu sa v drese hostí strelecky presadil obranca Marc Staal, predtým naposledy skóroval v marci 2022. Jeho spoluhráč Anton Lundell dal gól a pridal dve asistencie.

Fehérváry odohral 19:12 min, okrem štyroch mínusiek sa prezentoval tromi bodyčekmi. Washington prehral trikrát za sebou v riadnom čase premiérovo v sezóne. Druhý zápas za sebou vynechal Ovečkin, ktorý je s rodinou po smrti otca Michaila.

Netešil sa ani Tatar

Hráči New Jersey vyšli prvýkrát po piatich stretnutiach bodovo naprázdno. Pod ich prehru 2:4 na ľade St. Louis sa za domácich podpísali Jordan Kyrou a Brayden Schenn zhodne gólom a asistenciou.

Bluesmani vyhrali tretíkrát v rade, brankár Jordan Binnington k tomu prispel 33 zákrokmi. Tatar strávil na ľade 16:08 min, mal jednu strelu a jeden plusový bod.

Adam Ružička chýbal v zostave Calgary, ktoré doma podľahlo Detroitu 2:5. Hostia natiahli šnúru víťazstiev na päť zápasov, Tyler Bertuzzi sa blysol gólom a dvoma asistenciami a Dylan Larkin pridal tri asistencie.

Boston uspel na ľade Nashvillu 5:0, brankár Jeremy Swayman mal 29 zákrokov a zaznamenal svoj druhý shutout v sezóne a siedmy v kariére. Patrice Bergeron si pripísal gól a asistenciu.

Trojgólový Jarvis bol prvou hviezdou Caroliny, ktorá rozhodla súboj s Montrealom (6:2) štyrmi gólmi v záverečnej časti hry. Jarvis zavŕšil hetrik gólom v oslabení 19,8 sekundy pred koncom stretnutia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport