Na hlavný obsah

Podnikateľ sprístupnil vleky bez platnej nájomnej zmluvy. Mesto hovorí o protiprávnom konaní

Súkromník sa stredisko zavrieť nechystá.

Spustili ich po siedmich rokoch, opäť im však hrozí koniec. Lyžiarske vleky na Skalke pri Kremnici majiteľ uviedol do prevádzky aj napriek chýbajúcej nájomnej zmluve s mestom. Prevádzkovateľ vlekov vlani požiadal radnicu o nájom časti pozemkov na zjazdovkách. Mestské zastupiteľstvo ich prenájom neschválilo.

,,Vnímam to ako účelové brzdenie zo strany mestských poslancov. Zabraňujú tomu, aby som mohol prevádzkovať svoj majetok,“ myslí si vlastník vlekov Peter Hyža. Samospráva zase argumentuje, že žiadosť prišla príliš neskoro.

,,Podnikateľ spustil prevádzku vleku na dotknutých pozemkoch bez platnej nájomnej zmluvy, čo považujeme za protiprávne užívanie pozemkov bez právneho titulu,“ píše sa v stanovisku mesta Kremnica.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Mesto prišlo aj s konkrétnym riešením situácie. Keďže na Skalke podnikajú dvaja prevádzkovatelia vlekov, samospráva navrhla jednotný skipas. ,,Ak prevádzkovateľ v starej časti a v novej sa dohodnú na jednom skipase, tak do nájmu sa pozemky dajú bez problémov,“ vysvetlila Iveta Ceferová, mestská poslankyňa v Kremnici.

Na spor však doplácajú aj tamojší podnikatelia, ktorí nechcú prísť o turistov. „Každé obmedzenie fungovania strediska vedie k zníženiu počtu návštevníkov a nerobí to potom dobré meno ani pre Skalku, ani pre Kremnicu,“ uviedol podnikateľ Roman Béreš.

Mesto plánuje vlastníka vlekov vyzvať, aby na mestských pozemkoch nepodnikal. Súkromník sa však lyžiarske stredisko zavrieť nechystá. Situácia sa tak pravdepodobne nevyrieši ani do konca aktuálnej lyžiarskej sezóny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny