Na hlavný obsah

Pri dopravnej nehode v JAR zomrelo minimálne 20 ľudí

Obrnené auto vrazilo do autobusu.

Pri dopravnej nehode v JAR zomrelo minimálne 20 ľudí
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Pri zrážke autobusu a obrnenej dodávky v Juhoafrickej republike zahynulo najmenej 20 ľudí, ďalších 60 utrpelo zranenia. S odvolaním sa na utorkové (14. 2.) oznámenie úradov v provincii Limpopo na severe krajiny o tom informovala agentúra AFP.

„Dvadsať ľudí tragicky zahynulo pri nehode, keď (vodič) dodávky na prepravu peňazí nezvládol riadenie a čelne sa zrazil s protiidúcim autobusom,“ uviedol provinčný dopravný úrad vo vyhlásení.

Nehoda sa stala v pondelok (13. 2.) okolo 17.00 h miestneho času (16.00 h SEČ) na hlavnom ťahu v najsevernejšej juhoafrickej provincii. Zranenia utrpelo asi 60 ľudí, z toho desať vážne.

Príčinu nehody zatiaľ úrady neurčili. Oblasť však zasiahli ťažké dažde, ktoré vo viacerých provinciách spôsobili záplavy. Policajní potápači preto v súvislosti s nehodou prehľadávajú tiež rieku pod cestou.

Agentúra AFP poznamenáva, že Juhoafrická republika má jednu z najrozvinutejších dopravných sietí na africkom kontinente. Čo sa však týka bezpečnosti na ceste, je medzi najhoršími.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet