Na hlavný obsah

RTVS si rok od vypuknutia vojny na Ukrajine pripomenie tematickým vysielaním

V televízii, v rozhlase aj na webe.

RTVS si rok od vypuknutia vojny na Ukrajine pripomenie tematickým vysielaním
Ukrajinskí vojaci na obrnenom vozidle s ukrajinskou vlajkou. Foto: TASR/AP

V piatok (24. 2.) uplynie rok od vypuknutia vojny na Ukrajine. Túto tragickú udalosť si RTVS pripomína v televíznom aj rozhlasovom vysielaní počas celého týždňa od pondelka (20. 2.) s vyvrcholením v piatok tematickým vysielaním v televízii aj v rozhlase.

Celodenné mimoriadne vysielanie o rok trvajúcej ruskej agresii na Ukrajine odštartuje na spravodajskom okruhu RTVS :24 v piatok v skorých ranných hodinách. Symbolicky, približne v rovnakom čase ako dopadla prvá raketa na územie východného suseda.

Komentáre a rozhovory na tému vojny

Divákom ponúkne reakcie politikov, analytikov zo Slovenska aj zo sveta. Témou budú aj možné riešenia ruskej agresie a vyšetrovanie prípadných vojnových zločinov, ako aj politické a ekonomické dôsledky vojny.

Spravodajský okruh sprostredkuje divákom aj pohľady bývalého šéfa diplomacie Pavla Demeša, ekonóma pôsobiaceho na Ukrajine a bývalého politika Ivana Mikloša, analytika Alexandra Dulebu.

So svojím komentárom prispeje aj súčasný poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer.

Špeciálna hodinová relácia, pripravená v spolupráci s pedagógmi a študentmi Paneurópskej vysokej školy, sa bude venovať hoaxom a dezinformáciám denne sa objavujúcim vo verejnom priestore a tiež tomu ako funguje vojenská žurnalistika.

Priamo do Kyjeva vycestovala aj redaktorka RTVS Karolína Kučerová, ktorá vám sprostredkuje atmosféru na Ukrajine v televíznom i rozhlasovom vysielaní.

Benefičný koncert Slovensko pre Ukrajinu

Jednotka si rok od začiatku ruskej agresie na Ukrajine pripomenie benefičným koncertom Slovensko pre Ukrajinu.

Diváci sa môžu tešiť na vystúpenia slovenských a ukrajinských hudobníkov a ďalších významných osobností. Medzi nimi napríklad Zuzana Smatanová, Sima Magušinová, Daniel Špinar, Mila Medvedovská, Lash a Gray, Sisa Feher, detský spevácky zbor Superar, Polina UK, Patrik Herman, Ludwig Bagin, Matej „Sajfa“ Cifra, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Richard Stanke, Eva Pavlíková, František Kovár, Anna Šišková, Katarína Brychtová a mnoho ďalších.

Súčasťou benefičného podujatia je verejná výzva Slovensko pre ukrajinské siroty zastrešená crowdfundingovou platformou Donio.sk.

Prispieť v rámci verejnej výzvy bude možné aj počas priameho prenosu prostredníctvom QR kódu alebo čísla účtu zverejneného na televíznej obrazovke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet