Na hlavný obsah

Ruská raketa zničila obytný dom v Kramatorsku. Traja ľudia prišli o život

Ďalších 20 utrpelo zranenia.

Ruská raketa zničila obytný dom v Kramatorsku. Traja ľudia prišli o život
Pri útoku na Kramatorsk zasiahla ruská raketa obytný dom. Zahynuli traja ľudia. Foto: TASR/AP

Ruská raketa v stredu (1. 2.) zasiahla a úplne zničila obytnú budovu v centre východoukrajinského mesta Kramatorsk. Z trosiek domu vytiahli už najmenej troch mŕtvych, zatiaľ čo ďalších 20 ľudí utrpelo zranenia, informovala vo štvrtok (2. 2.) agentúra AFP s odvolaním sa na ukrajinské úrady.

„Ruskí okupanti zasiahli obytnú budovu v centre mesta raketou a celkom ju zničili,“ oznámil v stredu večer na sieti Telegram gubernátor ukrajinskej Doneckej oblasti Pavlo Kyrylenko. Zároveň varoval, že počet obetí ešte nemusí byť konečný, keďže záchranári stále prehľadávajú trosky zničeného bytového domu.

Miestna polícia uviedla, že podľa predbežných zistení prišli pri útoku o život traja civilisti a ďalšie dve desiatky sa zranili.

„Mierumilovní ľudia prišli o život a zostali uväznení pod troskami,“ komentoval útok v Kramatorsku ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Toto je každodenná realita života v našej krajine. Krajine hraničiacej s absolútnym zlom.“

V tejto súvislosti opäť zdôraznil, že Ukrajina potrebuje viac západných zbraní. „Jedinou cestou, ako zastaviť ruský terorizmus, je jeho porážka. Pomocou tankov. Bojových stíhačiek. Rakiet dlhého doletu“.

Ruské invázne sily sa v súčasnosti pokúšajú dobyť celú Doneckú oblasť, ktorú už od roku 2014 čiastočne ovládajú tzv. separatisti podporovaní Kremľom. Kramatorsk rovnako ako susedný Sloviansk, ktoré sú dôležitými priemyselnými centrami, kontroluje ukrajinská armáda.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet