Na hlavný obsah

Slovenská biatlonová dvojica nedokončila preteky. Bö zaznamenal rekordný zápis

Nór ako prvý získal na jednom šampionáte päť zlatých medailí.

Slovenská biatlonová dvojica nedokončila preteky. Bö zaznamenal rekordný zápis
Nórski biatlonisti Marte Olsbuová Röiselandová a Johannes Thingnes Bö. Foto: TASR/AP

Biatlonisti Nórska v zložení Marte Olsbuová Röiselandová a Johannes Thingnes Bö triumfovali v pretekoch miešaných dvojíc na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe. Slovenská dvojica Mária Remeňová a Michal Šima preteky nedokončila.

Fenomenálny Nór sa stal prvým biatlonistom v histórii, ktorý získal na jednom šampionáte päť zlatých medailí. Predtým triumfoval v miešanej štafete, šprinte, stíhačke a vytrvalostných pretekoch na 20 km.

Nóri triumfovali o 13,8 sekundy pred rakúskou dvojicou Lisa Theresa Hauserová a David Komatz, bronz získali Lisa Vittozziová a Tommaso Giacomel z Talianska, keď zaostali o 51 sekúnd.

Severanov na ceste k triumfu nezastavilo ani jedno trestné kolo, ktoré musel Bö absolvovať po predposlednej streľbe. Svojich päť titulov na jednom svetovom šampionáte môže ešte zveľadiť, pretože sa predstaví ešte v dvoch disciplínach a môže tak útočiť na sedem titulov.

Päť zlatých medailí na jednom svetovom šampionáte získala iba Nemka Laura Dahlmeierová v roku 2017 a práve Röiselandová v roku 2020, kedy okrem titulov získala medailu vo všetkých siedmich disciplínach.

Remeňová so Šimom dobre odštartovali, Slovenka na ležke minula jeden terč a Šima na rovnakej pozícii strieľal čisto. Stojka im však vôbec nevyšla a po trestnom kole a dobíjaní ich pred poslednou odovzdávkou predbehli o kolo a organizátori ich tak podľa pravidiel stiahli z trate.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport