Na hlavný obsah

Špeciálna prokuratúra žaluje Jána Slotu pre korupciu

Žalobu podali na Špecializovaný trestný súd.

Špeciálna prokuratúra žaluje Jána Slotu pre korupciu
Ján Slota. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok (27. 2.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu pre korupciu. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová.

„Prokurátor ÚŠP podal 27. februára na ŠTS obžalobu na obvineného J. S. pre účastníctvo na zločine prijímania úplatku formou pomoci,“ priblížila hovorkyňa.

V marci 2022 obvinil vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Slotu zo zločinu prijímania úplatku spáchaného v spolupáchateľstve. A to v súvislosti s vybavovaním rozhodnutí žilinského krajského súdu v roku 2018. Neskôr mu pribudlo aj ďalšie obvinenie z korupcie.

Vyšetrovateľ žiadal vlani na jar pre Slotu väzbu. ŠTS v Pezinku ho však prepustil zo zadržania na slobodu. Skonštatoval vtedy dôvody preventívnej väzby, ale nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka. Najvyšší súd mu potom obmedzenia a povinnosti sprísnil tzv. elektronickým monitorovacím náramkom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko