Na hlavný obsah

Súd v Nemecku poslal muža za zneužívanie detí na 14 rokov do väzenia

Muž sa nechával najímať na ich stráženie.

Súd v Nemecku poslal muža za zneužívanie detí na 14 rokov do väzenia
Súd v západonemeckom Kolíne nad Rýnom v poslal do väzenia na 14 rokov a šesť mesiacov muža, ktorý opakovane sexuálne zneužíval 13 detí. Foto: ČTK/DPA/Rolf Vennenbernd

Súd v západonemeckom Kolíne nad Rýnom v utorok (28. 2.) poslal do väzenia na 14 rokov a šesť mesiacov muža, ktorý opakovane sexuálne zneužíval 13 detí. Muž, ktorý pracoval ako expert na výpočtovú techniku, sa k deťom dostával tak, že sa nechával najímať na ich stráženie.

Štyridsaťpäťročný Nemec sa podľa obžaloby v rokoch 2005 až 2019 dopustil na 13 deťoch sexuálneho násilia vo viac ako 120 prípadoch. Najmladšou obeťou je asi mesačné dievča. Svoje činy, ku ktorým sa počas procesu priznal, si nahrával na video.

Polícia násilníka chytila v roku 2021. Záťah naplánovala na čas, keď bol muž pripojený na pracovnú videokonferenciu, aby si tak zabezpečila prístup k jeho počítaču. Polícia po jeho zadržaní hovorila o tom, ako ju rozsah brutality a bezcitnej ľahostajnosti voči zúfalým a kričiacim deťom šokoval.

Prípad umožnil polícii získať dôkazy o rozsiahlom šírení detskej pornografie, a začať tak vyšetrovanie ďalších viac ako 130 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet