Na hlavný obsah

Tlačovku Smeru-SD narušili aktivisti. Nesúhlasia s účasťou ruských a bieloruských športovcov na olympiáde

Na podporu vyzýva práve Smer-SD.

Na snímke sú aktéri výzvy, za nimi aktivisti zo skupina Mier na Ukrajine.
Na snímke sú aktéri výzvy, za nimi aktivisti zo skupina Mier na Ukrajine. Foto: facebook/Smer-SD

Výzvu prezidentovi Slovenského olympijského a športového výboru (ŠOSV) Antonovi Siekelovi, na podporu účasti športovcov Ruska a Bieloruska na olympijských hrách (OH) 2024 v Paríži, podporilo 43 poslancov parlamentu. Strana Smer-SD ju v stredu (22. 2.) predstavila pred Domom športu.

Krátko po tom, ako začal o výzve hovoriť podpredseda strany Richard Takáč, aktivisti zo skupiny Mier Ukrajine v pozadí vystúpili s transparentom s nápisom „Rusko je teroristický štát.“ Urobili tak na vyjadrenie svojho nesúhlasu s predkladanou výzvou.

Takáč opodstatnil apel tým, že podľa neho široká verejnosť zastáva názor, že šport je apolitický. „Olympijské hry sú vrcholom športového podujatia, ktorý v sebe nesmie niesť znaky nenávisti, nevraživosti, neúcty alebo diskriminácie. Práve naopak, sú symbolom mieru,“ podčiarkol s tým, že OH sú prejavom súdržnosti zúčastnených krajín.

Narušenie tlačovej konferencie označil za zneužívanie. „Hovoríme o tom, že šport by mal spájať v duchu fair-play a určitá skupina ľudí zneužíva celú situáciu, lebo toto s tým nemá nič spoločné,“ okomentoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko