Na hlavný obsah

Tvrdí, že mu pes zachránil život, do krízového bývania si ho však nemôže zobrať

Prítomnosť psa mu odporučila aj jeho všeobecná lekárka.

Tvrdí, že mu pes zachránil život, do krízového bývania si ho však nemôže zobrať
Foto: RTVS

Na komerčné bývanie nemá peniaze, na krízovú mestskú ubytovňu nespĺňa podmienky. Problémom je pes. Dolnokubínčan tvrdí, že mu zachránil život a nechce sa ho vzdať. Podľa pravidiel magistrátu však do mestského ubytovania zvieratá nesmú.

Miloslav Króner má viaceré zdravotné problémy. Naposledy podstúpil vážnu operáciu srdca. Je presvedčený, že prekonať infarkt mu pomohol jeho pes Blacky.

„Zachránil mi život, môžete sa opýtať doktorky. Keď som dostal infarkt nedal mi spať a vtedy ma zachránil. Keby nebolo psíka, tak zaspím a už sa neprebudím,“ hovorí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Jeho dôchodok je približne 280 eur. Za tieto peniaze sa mu nedarí nájsť si bývanie. Aj preto požiadal o pomoc mesto. Magistrát mu ponúkol ubytovanie v Zariadení dočasného bývania. Nemohol si však so sebou zobrať aj psa.

„Neurobili prakticky žiadny kompromis, neskúsili to, ani to neskúšajú. Len povedia, že bude komisia, ale stále nič. Nič nepočujem, len psík, psík, psík. Ide mi to na psychiku,“ sťažuje sa pán Króner.

Prítomnosť psa mu písomne odporučila aj jeho všeobecná lekárka. V mestskom zariadení však podľa pravidiel zvieratá byť nemôžu. Kuchyňa, chodby, či toalety sú totiž spoločné pre všetkých ubytovaných.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko