Na hlavný obsah

Údajnú teroristku, ktorú doviezli z Iraku, vzali do väzby

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné.

Údajnú teroristku, ktorú doviezli z Iraku, vzali do väzby
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Obvinenú R.D., ktorú tento týždeň na Slovensko dopravil vládny špeciál z Iraku, vzali do väzby. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnostiach bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu sčasti vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí do väzby osoby R.D., ktorá je obvinená z obzvlášť závažného zločinu založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a iné,“ spresnila.

Dôvodom väzby je podľa hovorkyne obava z možného úteku a z pokračovania v trestnej činnosti. „Sudca neakceptoval návrh prokurátora na kolúznu väzbu obvinenej. Sudca nenariadil nad obvinenou dohľad probačného a mediačného úradníka a neprijal ani písomný sľub obvinenej,“ ozrejmila.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor podal sťažnosť proti neakceptácii kolúznej väzby. „Obvinená sa zatiaľ nevyjadrila, plynie jej zákonná lehota troch pracovných dní. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR,“ dodala Kudjáková.

K preprave osoby došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko