Na hlavný obsah

V bratislavskej Petržalke zrušia dve pobočky pošty

Na vyše 100 000 obyvateľov ich tak zostane päť.

V bratislavskej Petržalke zrušia dve pobočky pošty
Pobočka Slovenskej pošty na Holíčskej ulici v bratislavskej Petržalke. Foto: RTVS

Slovenská pošta zatvára niektoré pobočky po celom Slovensku. Nevyhla sa tomu ani bratislavská Petržalka, kde žije viac ako 100 000 ľudí. Zo siedmich pobočiek zostane v prevádzke päť. Petržalskú poštu na Pečnianskej ulici definitívne zrušili začiatkom februára. Pobočka Slovenskej pošty na Holíčskej skončí 1. marca.

„Obidve pobočky sú menšie pobočky, ktoré pracovali v jednosmennej prevádzke, čo znamená, že aj hodiny pre verejnosť boli obmedzené. Obyvateľom Petržalky naďalej zostáva k dispozícii päť pobočiek,“ vysvetlila hovorkyňa Slovenskej pošty Jana Lukačová.

Podľa Slovenskej pošty pobočka na Holíčskej nie je dostatočne využívaná. Realita je však iná. Miestni totiž tvrdia, že v pobočke sa tvorili dlhé rady a teda sa využívala. Obyvatelia Petržalky ešte v januári podpisovali petíciu proti zatvoreniu pobočky na Holíčskej. Podpísalo ju takmer 500 ľudí. Slovenská pošta ju napriek tomu zatvorí. Starosta Petržalky s tým taktiež nesúhlasí.

Obyvatelia Petržalky ešte v januári podpisovali petíciu proti zatvoreniu pobočky na Holíčskej. Podpísalo ju takmer 500 ľudí. Slovenská pošta ju napriek tomu zatvorí. Starosta Petržalky s tým taktiež nesúhlasí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Petržalka je takmer štvrtina Bratislavy. Z toho počtu pôšt, ktoré sú v Bratislave má Petržalka veľmi malý počet, ktorý mala pôvodne teraz po znížení to bude ešte horšie. Zabrániť rozhodnutiu pošty nevieme. Snažíme sa konštruktívne nájsť nejakú alternatívu,“ podotkol starosta Petržalky Ján Hrčka.

Slovenská pošta argumentuje, že pobočky zatvára pre zmeny vo využívaní poštových služieb. Listy či platby posiela cez poštu stále menej ľudí.

„Slovenská pošta pri každom zásahu do poštovej siete úzko spolupracuje so zástupcami samosprávy. Vysvetľujeme im dôvody redukcie poštovej siete a zároveň im predstavujeme alternatívne spôsoby poskytovania poštových služieb,“ uviedla Lukačová.

Slovenská pošta pripomína, že v Petržalke prevádzkuje už 10 Balíkoboxov. Aj tie majú vykompenzovať zrušené poštové pobočky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny