Na hlavný obsah

V Nemecku sa šírila falošná správa o zemetrasení. Spôsobila v časti krajiny rozruch

Polícia prijala niekoľko telefonátov od obyvateľov.

V Nemecku sa šírila falošná správa o zemetrasení. Spôsobila v časti krajiny rozruch
Na ilustračnej snímke nemecká vlajka. Foto: Unsplash

V dôsledku falošnej správy o blížiacom sa zemetrasení telefonovalo na policajné stanice v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko mnoho znepokojených obyvateľov. Vyplýva to zo správy agentúry DPA.

Hovorca policajného riadiaceho strediska v Duisburgu uviedol, že polícia prijala volania vo veľkých aj malých mestách. Mnohé z týchto volaní zaznamenali v Gelsenkirchene. V Kolíne nad Rýnom ľudia urýchlene opustili jednu z výškových obytných budov. Polícia a hasiči obyvateľov upokojili a mohli sa vrátiť do svojich príbytkov.

Pôvod falošnej správy sa vyšetruje, dodal hovorca a  označil ju za „absolútne hanebnú“. Na pozadí ničivého zemetrasenia v Turecku a Sýrii sa podľa neho zahráva so strachom ľudí a na sociálnych sieťach sa šíria falošné správy ako blesk.

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo v pondelok (6. 2.) skoro ráno oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc. Nasledovalo asi 200 slabších dotrasov. Počet obetí v oboch krajinách prekročil podľa dostupných údajov hranicu 40 000.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet