Na hlavný obsah

Vodiča, ktorého vozidlo v Košiciach usmrtilo troch ľudí, poslal súd do väzby

Obvinili ho zo zločinu všeobecného ohrozenia.

Vodiča, ktorého vozidlo v Košiciach usmrtilo troch ľudí, poslal súd do väzby
Pri dopravnej nehode v Košiciach zomreli traja ľudia. Foto: facebook/Polícia SR

Sudca Okresného súdu Košice akceptoval v nedeľu (12. 2.) podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby 43-ročného vodiča BMW X5 z Košíc. Ide o účastníka nehody, následkom ktorej v piatok (10. 2.) v Košiciach zomreli traja ľudia. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

Pri nehode zomreli traja ľudia, 64-ročný vodič Škody Fabie a dve chodkyne vo veku 67 a 59 rokov. Podľa doterajších zistení v piatok dopoludnia viedol 43-ročný Košičan osobné auto značky BMW X5 po Gorkého ulici v Košiciach. Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde narazil do vozidla značky Škoda Fabia.

Nedovolená rýchlosť jazdy je podľa Ivanovej druhá najčastejšia príčina dopravných nehôd, ktoré spôsobia vodiči motorových vozidiel.

„Doterajším vyšetrovaním sa ukazuje, že rýchlosť bola jedným z faktorov, ktoré spôsobili smrť troch nevinných ľudí aj tentoraz. Z predbežného znaleckého posudku z odboru cestná doprava vyplýva, že diagnostika riadiacich jednotiek, získané videozáznamy a dokumentácia z miesta dopravnej nehody predbežne preukazujú, že rýchlosť vozidla značky BMW X5 v čase zrážky s vozidlom značky Škoda Fabia bola podstatne vyššia, ako je najvyššia povolená rýchlosť v tomto úseku,“ povedala hovorkyňa.

Do vyšetrovania príčin dopravnej nehody pribrali viacerých znalcov z rôznych odvetví. Mužovi z Košíc hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až osem rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny