Na hlavný obsah

Z účtu obce Šarišské Michaľany previedla zhruba tretinu ročného rozpočtu

Bývalá účtovníčka však medzi obvinenými nie je.

Z účtu obce Šarišské Michaľany previedla zhruba tretinu ročného rozpočtu
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Z obecného účtu v Šarišských Michaľanoch previedla bývalá účtovníčka takmer 1,3 milióna eur. Prípadom sa už zaoberá okresný súd v Prešove. Účtovníčka však medzi obvinenými nie je.

Kauzou sa RTVS zaoberala pred vyše dvoma rokmi, keď obec ešte nepoznala ani výšku škody. Napokon sa ukázalo, že ide o sumu, ktorá je zhruba tretinou jej ročného rozpočtu.

Na to, že peniaze chýbajú, prišla obec až po tom, keď dostala upomienku za dve neuhradené faktúry. Bývalá účtovníčka však obvinená nie je.

„V čase spáchania trestného činu nebola pre nepríčetnosť trestne zodpovedná,“ priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobaník.

Na súde účtovníčka vypovedať odmietla a z pojednávacej miestnosti hneď odišla. „Vzhľadom na pretrvávajúce zdravotné problémy sa v tomto procese vyjadrovať ani do budúcna nebude,“ uviedol opatrovník bývalej účtovníčky Jozef Onďák.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Sudca tak prečítal jej výpovede pred vyšetrovateľom. V nich uviedla, že potom, ako si cez sociálnu sieť nechala vyveštiť osud, od nej neustále pýtali ďalšie platby za očistné úkony. Mali sa jej aj vyhrážať s tým, že sa jej inak stane niečo zlé.

Zástupcovia obce by ešte mali čeliť vyšetrovaniu, či tiež nepochybili. Bývalý aj súčasný starosta sa k prípadu odmietli vyjadriť. Prednosta obecného úradu hovorí, že si treba počkať na výsledky vyšetrovania. Pojednávanie bude pokračovať 3. marca.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny