Na hlavný obsah

Žene z východného Slovenska naleteli viacerí dôchodcovia

Od ľudí, ktorí jej dôverovali, si požičala veľkú sumu peňazí.

Žene z východného Slovenska naleteli viacerí dôchodcovia
Na ilustračnej snímke muž stojí pri bankomate. Foto: RTVS

Najprv si ľudí získa svojou láskavosťou, alebo vierou, potom sa tvári, že ma finančné problémy a potrebuje okamžite požičať. Nepýta však 100 či 200 eur, ale oveľa viac. Žene z východného Slovenska naleteli viacerí dôchodcovia. Peniaze za pobyt dlží aj rekreačným zariadeniam.

Pani Eva z Veľkých Kapušian si od ľudí, ktorí jej dôverovali, požičala veľkú sumu peňazí. Každému sľubovala, že ich vráti aj s úrokom.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Nedám ti 900 eur, ale 1 200-1 500 eur, aby si bol aj ty spokojný. Nemusíš sa báť, lebo dostanem peknú sumu peňazí. Mňa vyzvali a musím to tu zaplatiť dnes,“ uviedla Eva v telefonáte s poškodeným.

Poškodený muž sa už dva mesiace domáha 900 eur, ktoré žene požičal. „Že potrebuje vyplatiť nejakú daň za dedičstvo po manželovi. Bola veľmi presvedčivá nakoniec mi posielala aj sväte obrázky,“ ozrejmil.

Pani Eva si vymýšľala vždy nové výhovorky, prečo nemôže požičané peniaze vrátiť. Žene sa pokúšala dovolať aj RTVS, no telefón už dlhšie nedvíha ani svojim veriteľom.

O peniaze obrala najmenej piatich seniorov. Láka ich na skupinové pobyty v kúpeľoch, na ktorých sa s nimi skamaráti a požiada o pôžičku. Nakoniec nevyplatí ani pobyt a vyhovára sa, že jej zablokovali účet. Seniorom aj viacerým rekreačným zariadeniam dlží tisíce eur.

Poškodení už podali trestné oznámenia, polícia sa však vzhľadom na citlivosť prípadu a práva dotknutej osoby odmietla vyjadriť. Okresný sud v Košiciach RTVS potvrdil, že žalobu na pani Evu eviduje.

„Dňa 23. 01. 2023 bolo vypracované uznesenie na odstránenie vád žaloby. Momentálne k tej veci nie je čo dodať,“ dodala Anna Pančurová, hovorkyňa košických súdov.

Podľa slov jej kamarátky, pani Eva získane peniaze posiela mužovi do zahraničia, ktorého pozná iba cez sociálnu sieť a ktorý jej sľubuje sobáš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko