Na hlavný obsah

Advokát Adam Puškár, ktorého obvinili z vraždy Daniela Tupého, ide do väzby

Rozhodol o tom okresný súd.

Polícia priváža obvineného Adama Puškára na súd.
Polícia priváža obvineného Adama Puškára na súd.Foto: TASR

Bratislavský advokát Adam Puškár, ktorého obvinili z vraždy študenta Daniela Tupého, ide do väzby. Rozhodol o tom v nedeľu (26. 3.) Okresný súd Bratislava V. Na súde bol aj redaktor Rádiožurnálu Lukáš Füle.

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Obvinený proti rozhodnutiu o vzatí do väzby podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

„Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava V sa stotožnil s návrhom prokurátorky Krajskej prokuratúry v Bratislave a rozhodol tak, že vzal obvineného A. P. do väzby. A to z dôvodov takzvanej útekovej a kolúznej väzby,“ povedal Adamčiak.

Sudca mal dôvodnú obavu, že by sa obvinený mohol vyhýbať trestnému konaniu a že by mohol ovplyvňovať svedkov.

Dozorujúca prokurátorka Soňa Juríčková uviedla, že z dôkaznej situácie, ktorá vychádza zo spisového materiálu, vyplýva, že práve Puškár bol páchateľom trestného činu. Priznala, že obvineného usvedčuje aj výpoveď jedného zo svedkov, no existujú aj iné dôkazy.

„Ak by tam bola iba jedna svedecká výpoveď, určite by som neakceptovala vznesenie obvinenia a nepodávala by som návrh na vzatie do väzby,“ dodala.

Obvinený zatiaľ k skutku nevypovedal. „Nebolo nám doteraz umožnené nahliadnuť do vyšetrovacieho spisu. Nie sme oboznámení s tým, čo sa mu presne kladie za vinu,“ uviedol Puškárov obhajca Michal Ellinger.

S rozhodnutím o vzatí do väzby nesúhlasí, keďže sa nenaplnili materiálne podmienky väzby, a preto podal proti uzneseniu sťažnosť. Puškár trvá na svojej nevine. To, že sa v čase vraždy nachádzal na mieste činu, sa však vyvrátiť nedá.

Rozhodovanie o väzbe sledoval aj redaktor RTVS Peter Žatko:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko