Na hlavný obsah

Biatlon-SP: V mixe dvojíc zvíťazili Nóri

Slováci obsadili 21. miesto.

Biatlon-SP: V mixe dvojíc zvíťazili Nóri
Na snímke francúzski biatlonisti, zľava Lou Jeanmonnotová, Caroline Colombová, Eric Perrot a Fabien Claude triumfovali v mix štafete na podujatí 7. kola Svetového pohára v Novom Měste na Morave v nedeľu 5. marca 2023. Foto: TASR/AP

Nórski biatlonisti triumfovali v nedeľňajšom mixe dvojíc na podujatí SP v českom Novom Měste na Morave. Dvojica Marte Olsbuová Röiselandová – Vetle Sjaastad Christiansen zvíťazila pred Švajčiarmi Amy Basergaovou a Niklasom Hartwegom, tretí boli Lotyši Baiba Bendikaová a Andrejs Rastorgujevs.

Slováci Zuzana Remeňová a Tomáš Hasilla skončili na 21. pozícii. Nóri patrili k najväčším favoritom.

Po prvej a štvrtej streľbe sa síce prepadli, no Christiansen už zvládol v záverečnej časti boj o prvú priečku. Pódium naopak uniklo Švédom a Rakúšanom – Jesper Nelin urobil chybu na záverečnej stojke a Simon Eder dokonca dve.

Nórov tak nakoniec doplnili v najlepšej trojke Švajčiari so stratou 17,6 sekundy a za nimi skončili prekvapivo Lotyši (+29,5).

Remeňová sa prebojovala do najlepšej dvadsiatky po druhej streľbe a Hasilla poskočil po svojej „stojke“ na šestnástu pozíciu. Následne však začali Slováci strácať tempo a po dvoch Hasillových chybách na záverečnej položku skončili na 21. mieste s mankom 4:09,9 minúty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport