Na hlavný obsah

Česká polícia našla v byte troch mŕtvych. Má ísť o rodinnú tragédiu

Prípad predbežne klasifikovali ako viacnásobnú vraždu a samovraždu.

Česká polícia našla v byte troch mŕtvych. Má ísť o rodinnú tragédiu
Ilustračné foto - auto českej polície. Foto: twitter.com/PolicieCZ

V byte v českom Valašskom Meziříčí násilne zomreli dve ženy a jeden muž. Podľa zistení polície, ktorá prípad vyšetruje od utorkového (7. 3.) popoludnia, sa obeťami stali 57-ročná matka, jej 25-ročná dcéra a 60-ročný otec mladšej ženy.

Prípad vyšetrovatelia predbežne klasifikovali ako viacnásobnú vraždu a samovraždu. V tlačovej správe o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová.

Podľa polície ide o rodinnú tragédiu. „Miesto činu kriminalisti skúmali až do skorých ranných hodín. Na mieste bol aj súdny lekár. V súčasnosti čakáme na výsledky súdnej pitvy a pokračujeme vo vykonávaní úkonov trestného konania,“ uviedla Kyšnerová.

Dve viacnásobné vraždy sa v oblasti stali aj vlani. Tridsaťjedenročný muž 24. apríla v rodinnom dome v Loučke zabil svoju manželku a ich tri malé deti vo veku do päť rokov. Potom sa podľa policajných zistení porezal nožom aj sám a napokon spôsobil výbuch domu. Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody 15 až 20 rokov, teda trest s hornou hranicou trestnej sadzby.

Trojnásobná vražda sa stala 3. augusta v rodinnom dome v Rožnove pod Radhoštěm, kde 49-ročný muž zastrelil svoju družku, ich dve deti v predškolskom veku a potom seba. Polícia prípad odložila z dôvodu úmrtia páchateľa.

Podľa policajných štatistík sa v Českej republike vlani stalo 150 vrážd, čo je o 45 viac ako rok predtým. Takmer polovica minuloročných vrážd zostala v štádiu pokusu, pričom väčšinou vrahov motivovali osobné spory medzi príbuznými alebo partnermi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet