Na hlavný obsah

Conte skončil v Tottenhame po vzájomnej dohode, nahradí ho Stellini

Svojich zverencov kritizoval a označil ich za individualistov.

Conte skončil v Tottenhame po vzájomnej dohode, nahradí ho Stellini
Na archívnej snímke bývalý tréner Tottenhamu Antonio Conte. Foto: TASR/AP

Taliansky tréner Antonio Conte skončil na lavičke futbalistov Tottenhamu Hotspur. Ako informoval londýnsky klub, s 53-ročným trénerom sa rozišiel po vzájomnej dohode.

Conte prevzal klub v novembri 2021. Po uplynulej remíze 3:3 na ihrisku Southamptonu kritizoval svojich zverencov, označil ich za individualistov a neschopných hrať pod tlakom. Do konca sezóny ho nahradí jeho asistent Cristian Stellini.

Tottenhamu patrí v tabuľke Premier League štvrté miesto, ale o účasť v Lige majstrov ho ešte čaká tuhý boj. Pred piatym Newcastlom má náskok dvoch bodov, ale Spurs odohrali o dva zápasy viac.

„Zostáva nám 10 zápasov do konca ligy a máme pred sebou boj o miesto v Lige majstrov. Všetci musíme ťahať za jeden povraz. Každý sa musí snažiť, aby zabezpečil čo najlepší výsledok pre náš klub a úžasných, verných fanúšikov,“ uviedol vo vyhlásení predseda klubu Daniel Levy.

Stellini už v tejto sezóne zastupoval Conteho, keď sa taliansky tréner zotavoval po operácii žlčníka. Jeho asistentom bude bývalý stredopoliar klubu Ryan Mason.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport