Na hlavný obsah

Ďalší ohavný prípad týrania: Muž mal ubiť svojho psa na smrť sekerou

Ide o prípad zo Štrby v okrese Poprad.

Ďalší ohavný prípad týrania: Muž mal ubiť svojho psa na smrť sekerou
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Polícia obvinila 70-ročného muža z obce Štrba, ktorý mal svojho nemeckého ovčiaka utýrať k smrti. Psa zabil silnými ranami tupou časťou sekery do hlavy. Informovala o tom v piatok (10. 3.) hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Fenku vlčiaka mal obvinený I. H. v apríli minulého roka najmenej trikrát udrieť do hlavy. Tým jej spôsobil devastačné zranenia životu dôležitých orgánov. Telo zvieraťa potom nechal pod prístreškom, ktorý sa nachádzal na pozemku s rodinným domom.

Barinková vysvetlila, že utýranie zvieraťa zvlášť krutým spôsobom sa považuje za trestný čin a môže sa trestať odňatím slobody až na tri roky. To isté platí aj pre osoby, ktoré boli za podobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnuté alebo ich za taký čin boli v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdili.

„Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha vyššie uvedený čin na viacerých zvieratách, alebo verejne alebo na mieste prístupnom verejnosti alebo na zvierati osobitne chránenom zákonom, alebo závažnejším spôsobom konania,“ doplnila Barinková.

Polícia upozornila občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie smerujúce k zraneniu alebo zabitiu zvieraťa sa považuje za protizákonné. A to v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny