Na hlavný obsah

Dočasne zatvorenú poštu v Spišskej Novej Vsi opäť otvorili. Ľudia sa tešia, no majú aj obavy

Boja sa, či ju predsa len po niekoľkých mesiacoch definitívne nezavrú.

Dočasne zatvorenú poštu v Spišskej Novej Vsi opäť otvorili. Ľudia sa tešia, no majú aj obavy
Na snímke pobočka pošty v Spiškej Novej Vsi. Foto: RTVS

Na jednom z najväčších sídlisk v Spišskej Novej Vsi opäť otvorili pobočku pošty. Slovenská pošta ju tam v januári dočasne zatvorila. Ľudia sa z jej znovuotvorenia tešia. Majú aj obavy, či ju po niekoľkých mesiacoch predsa len definitívne nezavrú a nenahradia balíkoboxom.

Pobočka pošty na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi nefungovala dva mesiace. “Absolútne zlyhala komunikácia medzi vedením Slovenskej pošty a občanmi, ktorí využívajú tieto služby,“ priblížil hlavný dôvod zatvorenia pobočky primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik.

Pobočku pošty po urgenciách nespokojných obyvateľov, zbieraní podpisov pod petíciu a komunikácii s mestom opäť otvorili. “Podaril sa malý zázrak. Otvorili nám poštu,“ povedal obyvateľ Spišskej Novej Vsi.

Nateraz všetky náklady na prevádzku pobočky pošty znáša Slovenská pošta. “Sľúbili sme im, že v prípade požiadaviek vo vzťahu k výške nájomného alebo režijným nákladom, pripravíme varianty do zastupiteľstva,“ dodal Bečarik.

Znovuotvorenej pošte v Spišskej Novej Vsi sa v Správach z regiónov venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Zodpovední upozorňujú, že budú efektívnosť pobočky sledovať. „Ak chceme, aby sme mali poštu blízko seba, musíme aj tie poštové služby využívať,“ vysvetlil štátny tajomník rezortu dopravy Jaroslav Kmeť (nom. Sme rodina).

Objavili sa už aj informácie, že pošta tu bude slúžiť obyvateľom iba dočasne. Fámy o tom, že túto znovuotvorenú pobočku pošty v septembri zatvoria, vedenie mesta nepotvrdilo. So Slovenskou poštou sa dohodli, že ju bude prevádzkovať na dobu neurčitú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny