Na hlavný obsah

Dôchodkyňu presvedčili, že si jej dom vytipovali zlodeji. Na chodník pred dom vyložila 14 500 eur

Oklamali ju pomocou telefonátu.

Dôchodkyňu presvedčili, že si jej dom vytipovali zlodeji. Na chodník pred dom vyložila 14 500 eur
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/DPA

Dôchodkyňu z Topoľčian podvodníci oklamali a obrali o 14 500 eur. Prostredníctvom telefonátu ju presvedčili, že sú príslušníci policajného zboru a že jej dom si vytipovali zlodeji. Na ich príkaz, aby jej majetok ochránili, vyložila hotovosť pred dom v bielej kabelke. Polícia o prípade informovala na sociálnej sieti.

„Dobrý deň, som vyšetrovateľka Policajného zboru. Vyšetrujeme prípady vlámaní do domov. Zistili sme, že zlodeji už majú vytipovaný aj váš dom. Dajte všetky peniaze a cennosti do tašky a položte ju pred dom. Naša hliadka je už na ceste. My vám peniaze ochránime a po akcii vrátime,“ začala telefonát žena so 79-ročnou seniorkou.

Keď v strachu o svoj majetok svoje cennosti vyložila pred dom, žena, ktorá sa vydávala za policajtku, s dôchodkyňou pokračovala v telefonáte, aby odviedla jej pozornosť. Tesne pred koncom telefonátu jej oznámila, že si môže ísť po kabelku pred dom, pretože akcia skončila. Seniorka tam už však svoju tašku nenašla.

Polícia už dlhodobo apeluje na občanov, aby si akékoľvek žiadosti o peniaze, ktoré sa im zdajú podozrivé, overili u svojich príbuzných. „Volajte svojim deťom, vnúčatám, susedom, priateľom skôr ako vydáte svoje úspory do cudzích rúk. Alebo sa obráťte na políciu na telefónne číslo 158. My na miesto pošleme skutočnú policajnú hliadku,“ uzatvorila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny