Na hlavný obsah

Hlavný ťah z Banskej Bystrice v smere na Donovaly čaká rozsiahla rekonštrukcia

Nespokojní však zostali obyvatelia aj cyklisti.

Hlavný ťah z Banskej Bystrice v smere na Donovaly čaká rozsiahla rekonštrukcia
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Hlavný ťah z Banskej Bystrice v smere na Donovaly čaká rozsiahla rekonštrukcia. Nespokojní však zostali obyvatelia aj cyklisti. Pre väčšiu bezpečnosť žiadali zúženie pruhov, ale tiež dobudovanie cyklo-trasy.

Štvorprúdová cesta I. triedy vedie cez mestskú časť Banskej Bystrice – Jakub. Do budúceho roka na nej vodiči musia počítať s obmedzeniami. Cestári plánujú opraviť vozovku, mosty, aj chodníky.

Rekonštrukcii cesty sa v reportáži venoval redaktor RTVS Alexander Ernest:

,,Premávka bude presmerovaná zo štvorpruhu do dvojpruhu, to znamená, že bude stále vedená obojsmerne a bez obmedzenia semaforom,“ vysvetlil Martin Guzi, hovorca Slovenskej správy ciest.

„Táto investícia je z môjho pohľadu premárnená príležitosť zvýšiť kvalitu života obyvateľov tejto mestskej časti,“ myslí si Andreja Štulajterová, Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

Aj keď obyvatelia tieto zmeny očakávali, pri aktuálnej rekonštrukcii zapracované nebudú.

,,S cyklistickou trasou sa na ceste prvej triedy nepočíta pre zachovanie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. Budovanie cyklotrás mimo ciest je v kompetencii samospráv,“ ozrejmil Guzi.

Keby bude projekt zrealizovaný radnica nespresnila. Za nedotiahnuté riešenie, považujú miestni aj rekonštrukciu chodníkov.

Napriek spokojnosti vodičov však zostávajú tunajší obyvatelia sklamaní. Zúženie cesty či cyklotrasa na tomto úseku zrejme tak skoro nebude.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny