Na hlavný obsah

Hodnotiaca komisia odporučila na šéfa SND len Mateja Drličku. Milanová ho len nedávno z postu odvolala

Ďalších uchádzačov neodporučila.

Hodnotiaca komisia odporučila na šéfa SND len Mateja Drličku. Milanová ho len nedávno z postu odvolala
Na snímke kandidát na post generálneho riaditeľa SND Matej Drlička. Foto: TASR

Hodnotiaca komisia v procese výberového vypočutia kandidátov na post generálneho riaditeľa SND  odporučila Mateja Drličku. Ďalších troch uchádzačov – Miloslava Oswalda, Borisa Ažaltoviča a Norberta Baxu poradný orgán neodporučil.

Vyplýva to zo zápisnice výberovej komisie, ktorú v piatok (17. 3.) zverejnili na webe Ministerstva kultúry SR a podstránke výberového konania.

Zápisnica bilancuje priebeh a jednotlivé kolá procesu verejného vypočutia, obsahuje aj otázky, ktoré položila verejnosť jednotlivým uchádzačom na vypočutí 7. marca.

Po ukončení verejného vypočutia poradný orgán zhodnotil uchádzačov na základe všetkých predložených podkladov, neverejného a verejného vypočutia. „Následne predseda poradného orgánu dal hlasovať o uchádzačoch, ktorých poradný orgán neodporúča na obsadenie pozície generálneho riaditeľa SND ako vhodných kandidátov,“ uvádza komisia v zápisnici.

„Poradný orgán jednohlasne neodporučil kandidátov Norbert Baxa, Miloslav Oswald, Boris Ažaltovič,“ uvádza sa v materiáli. Naopak, jednohlasné odporúčanie komisie sa týkalo uchádzača Mateja Drličku.

Meno odporúčaného kandidáta predloží komisia dočasne poverenej ministerke kultúry Natálii Milanovej (OĽANO). Tá má teraz 30 dní na zverejnenie svojho rozhodnutia, ako bude ďalej postupovať.

„Po získaní výsledkov od poradného orgánu som požiadala jeho predsedu o podrobnejšie zdôvodnenie a vysvetlenie. Na jeho základe spravím finálne rozhodnutie,“ uviedla Milanová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko