Na hlavný obsah

Horskí záchranári pomáhali rodine z Lotyšska. Dievča spadlo do vody, rodina sa nevládala vrátiť

Litovčania pri pokuse o návrat stratili lyže aj snowboard.

Horskí záchranári pomáhali rodine z Lotyšska. Dievča spadlo do vody, rodina sa nevládala vrátiť
Ilustračná snímka Foto: Horská záchranná služba

Horská záchranná služba (HZS) v stredu (15. 3.) pomáhala dvojici – otcovi a dcére pochádzajúcim z Litvy. Stratili sa počas nepriaznivého počasia. Informovala o tom HZS na svojej webovej stránke.

Dvojica podľa členov skupiny, ku ktorej pôvodne patrili, lyžovala na južnú stranu. „V momente keď zistili, že sú na zlej strane Chopku, chceli sa peši vrátiť cez hrebeň. Kráčajúc proti vetru stratili lyže aj snowboard. Na pomoc im odišli skupiny záchranárov zo severnej aj z južnej strany,“ vysvetlili záchranári.

Jedna zo skupín prechádzala hrebeň a prehľadávala zjazdovky. Záchranári z južnej strany sa stretli s rodinnými príslušníkmi dvojice. Zistili, kde sa naposledy videli.

Záchrannú akciu značne urýchlili pracovníci strediska. Tí záchranárov na určené miesto vyviezli pomocou ratraku. Stratenú dvojicu sa HZS podarilo vypátrať nad Vajskovskou dolinou.

„Po poskytnutí teplých nápojov a páperových vetroviek ich sprevádzali naspäť do strediska, kde ich pomocou snežného skútra zviezli dole na parkovisko,“ uzatvorili horskí záchranári.

Malé dievča spadlo do vody

Horskí záchranári v stredu pomáhali aj v Slovenskom raji. Tam ich privolala rodina z Lotyšska. Maloleté dievča zo štvorčlennej rodiny spadlo do vody.

Skupina uviazla pre nepriaznivé počasie na Glackej ceste. „Deti, keďže boli premočené a unavené, nedokázali ďalej samostatne pokračovať,“ vysvetlila HZS. Záchranári sa na miesto dostali na snežnom skútri. Rodinu odviezli do bezpečia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny