Na hlavný obsah

Michal Kaliňák zo ZMOS-u vstupuje do strany Hlas-SD

Bude expertom na samosprávy.

Hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.
Hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.Foto: TASR

Do mimoparlamentnej strany Hlas-SD vstupuje Michal Kaliňák, pôsobiť v nej bude ako expert na samosprávy. Kaliňák doteraz zastával post ústredného riaditeľa kancelárie a hovorcu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS), vo funkcii končí ku koncu marca.

Jeho vstup do Hlasu-SD oznámil v piatok (17. 3.) v Banskej Bystrici na regionálnom kongrese strany jej predseda Peter Pellegrini.

Kaliňák vo svojom prejave na kongrese poukázal na nedostatočnú komunikáciu a riešenie problémov samospráv zo strany súčasnej vlády.

„Práve preto som prijal ponuku od jedinej politickej strany, ktorá to so samosprávami myslí úprimne a vážne. Prijal som ponuku preto, aby som v politike mohol pomáhať. A to najmä samosprávam, aby som mohol meniť to, čo je potrebné, čo je nevyhnutné a čo je nutné,“ vysvetlil Kaliňák.

Hlas-SD chce podľa Kaliňáka po úspešných parlamentných voľbách smerom k obciam a mestám zastaviť chaos, stabilizovať situáciu a podporiť koordinovaný rozvoj samospráv. Strana chce po regionálnom kongrese navštíviť každý okres. „Budeme hovoriť o tom, akými krokmi posunúť krajinu dopredu a samosprávy k výraznejšiemu rozvoju,“ dodal.

Kaliňák svoje rozhodnutie odísť zo ZMOS-u potvrdil tento týždeň. Uviedol, že pred rokom v marci avizoval na rade združenia, že ak sa veci nezmenia, nebude mať jeho ďalšie pôsobenie v združení hlbší zmysel. Vo vlaňajších spojených komunálnych voľbách s podporou Hlasu-SD a ďalších strán kandidoval na predsedu Prešovského samosprávneho kraja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko