Na hlavný obsah

Ku krajinám, ktoré zakázali aplikáciu TikTok na vládnych zariadeniach, sa pridalo Francúzsko

Zákaz sa vzťahuje aj na Netflix.

Ku krajinám, ktoré zakázali aplikáciu TikTok na vládnych zariadeniach, sa pridalo Francúzsko
Na ilustračnej snímke aplikácia tiktok. Foto: Unsplash

Francúzske ministerstvo verejných služieb v piatok (24. 3.) s okamžitou platnosťou zakázalo zamestnancom verejného sektora sťahovať si do služobných telefónov aplikácie z kategórie zábava. Zdroj z ministerstva pre agentúru AFP uviedol, že medzi nimi bude aj čínsky TikTok a streamovacia služba Netflix.

Po zákaze TikToku v iných európskych krajinách sa aj francúzska „vláda rozhodla zakázať sťahovanie a inštaláciu aplikácií na služobné telefóny poskytnuté štátnym zamestnancom“, oznámilo ministerstvo.

Cieľom tohto rozhodnutia je „zaručiť kybernetickú bezpečnosť našich úradov a našich štátnych zamestnancov“, napísal minister Stanislas Guérini na Twitteri.

Zákaz, ktorý platí okamžite a celoplošne, sa vzťahuje aj na streamovacie aplikácie, ako je Netflix, hry, ako je napríklad Candy Crush, a ďalšie aplikácie, ako sú Instagram, Snapchat a Tinder, uviedol hovorca ministerstva pre agentúru Reuters.

Používanie aplikácie TikTok v služobných telefónoch už zakázali Spojené štáty, Kanada, Belgicko, Nový Zéland i Európska komisia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet