Na hlavný obsah

Kúpele Sliač po takmer troch mesiacoch znovu otvorili. Čaká ich komplexná obnova

Zatvorené boli pre vysoké ceny energií a malý záujem hostí.

Kúpele Sliač po takmer troch mesiacoch znovu otvorili. Čaká ich komplexná obnova
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Štátne kúpele Sliač po zimnej prestávke opäť otvorili. Už teraz je záujem o pobyty vyšší ako po minulé roky. Kúpele sa zameriavajú najmä na srdcovo-cievne ochorenia a patrili k vyhľadávaným zariadeniam ešte v bývalom Československu. V najbližších mesiacoch plánujú začať s komplexnou obnovu.

Pre vysoké ceny energií a menší záujem hostí boli Kúpele Sliač takmer tri mesiace zatvorené. Od marca však začali prijímať prvých klientov. Počas prvých štyroch dní nastúpi do kúpeľov viac ako 200 hostí. Záujem klientov je vyšší ako po minulé roky. K dispozícii je 350 lôžok.

„Celkom sa nám to dobre rozbehlo. Marec sme viac-menej zaplnili, aj apríl sa zapĺňa a je záujem aj o veľkonočné pobyty,“ povedala referentka rezervačného oddelenia Kúpeľov Sliač Henrieta Luptáková.

Kúpeľom stúpli náklady za energie až štvornásobne. Navyše im narástli aj výdavky na platy zdravotníckych zamestnancov. Prenieslo sa to do vyšších cien kúpeľných pobytov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Počas zimnej prestávky obnovili kúpeľnú kaviareň a zrevitalizovali miestny park. Rekonštrukciou prešiel aj kúpeľný dom Palace.

Prejdú rozsiahlou rekonštrukciou

V najbližších mesiacoch plánujú začať s veľkou rekonštrukciou kúpeľov. Rozdelia ju na niekoľko etáp. Celková výška investície bude približne 200 miliónov eur.

„V prvej etape sa majú zrekonštruovať a oživiť opustené budovy. Tie majú začať tvoriť novú ekonomickú aktivitu kúpeľov v oveľa krajšom prostredí. Následne plánujeme zrekonštruovať Kúpeľný dom Palace,“ uviedol riaditeľ kúpeľov Martin Beňuch.

Vedenie kúpeľov aktuálne čaká na potvrdenie investície od Útvaru hodnoty za peniaze. Následne sa môže začať s obnovou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny