Na hlavný obsah

Lyžovanie-SP: Kilde po triumfe v Aspene obhájil malý glóbus za zjazd

Mal náskok 61 stotín pred Crawfordom.

Lyžovanie-SP: Kilde po triumfe v Aspene obhájil malý glóbus za zjazd
Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde vyhral zjazd Svetového pohára v americkom Aspene a v predstihu si zabezpečil malý glóbus v sobotu 4. marca 2023. Foto: TASR/AP

Nórsky lyžiar Aleksander Aamodt Kilde vyhral sobotňajší (4. 3.) zjazd Svetového pohára v Aspene a v predstihu si zabezpečil malý glóbus. V americkom stredisku triumfoval s náskokom 61 stotín pred Kanaďanom Jamesom Crawfordom, tretí skončil líder celkového poradia seriálu Švajčiar Marco Odermatt (+0,63).

Rakúšan Vincent Kriechmayr obsadil štvrtú priečku a pred finálovým zjazdom stráca na Kildeho v hodnotení disciplíny nedostihnuteľných 206 bodov. Tridsaťročný Nór predviedol dravú, čistú jazdu a vyhral šiesty z deviatich zjazdov v tejto sezóne. Nór tak obhájil malý glóbus z minulej sezóny.

Piatkový (3. 3.) zjazd organizátori zrušili pre nepriaznivé počasie a neregulárne podmienky. Dovtedy stihlo odštartovať 24 lyžiarov. Poradie viedol v čase ukončenia pretekov Nór Adrian Smiseth Sejersted, ktorý vyrazil na trať s jednotkou.

V sobotu predviedol opäť vydarenú jazdu a na štvrtom medzičase strácal na Kildeho len 21 stotín sekundy, no tesne pred cieľom minul bránku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport