Na hlavný obsah

Muž, ktorý sa mal vyhrážať redaktorke RTVS, má vyše 70 rokov a vlastní strelnú zbraň

Muža zadržali v rámci policajnej akcie s názvom FRANCESCO.

Budova Slovenského rozhlasu.
Budova Slovenského rozhlasu.Foto: RTVS

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci policajnej akcie s krycím názvom FRANCESCO zadržala osobu R.P.. Tá je podozrivá z vyhrážania sa redaktorke slovenskej verejno-právnej televízie a verejnoprávneho rozhlasu – moderátorke diskusnej relácie Sobotné dialógy Marte Jančkárovej.

Podozrivý muž, ktorý sa telefonicky vyhrážal moderátorke RTVS Marte Jančkárovej, má vyše 70 rokov a vlastní zbraň. V relácii RTVS Silná zostava to potvrdil riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko. Polícia už zbraň zabezpečila. „Osobu sme zadržali, bola nebezpečná aj z toho dôvodu, že doma má legálne držanú strelnú zbraň. Vykonávali sme všetky opatrenia, aby sa nič nestalo,“ uviedol.

Zadržaný dôchodca vlastnil strelnú zbraň

Zadržaný muž je z okresu Poltár. Vypátrali ho podľa telefónneho čísla a previezli na výsluch do Bratislavy. Domovú prehliadku však polícia nemohla urobiť, podľa šéfa NAKA službu konajúci sudca Branislav Harabin z Okresného súdu Bratislava I na to nedal súhlas.

„Požiadali sme Okresnú prokuratúru Bratislava I aj na súhlas na zadržanie tejto osoby, ako aj na to, aby sme mohli vykonať procesné úkony podľa Trestného poriadku. Prokurátorka sa obrátila na príslušného sudcu Okresného súdu Bratislava I. Ten až dnes rozhodol o týchto úkonoch. Nemôžem ich konkretizovať, ale súhlas na vykonanie úkonov nám nedal a museli sme sa zariadiť,“ vyhlásil vo štvrtok (2. 3.) Daňko.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval aj redaktor Radoslav Šebo:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko