Na hlavný obsah

Muž vytvoril skládku z mŕtveho dobytka. Okrem vysokej pokuty mu hrozí aj väzenie

Enviropolícia vyčíslila škodu na 29-tisíc eur.

Muž vytvoril skládku z mŕtveho dobytka. Okrem vysokej pokuty mu hrozí aj väzenie
Muž mal od augusta minulého roka v Binderovom sade protizákonne odhadzovať na viaceré pozemky uhynutý hovädzí dobytok a ovce. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Muž z obce Zobor v okrese Malacky nelegálne umiestňoval na pozemku pozostatky rôzneho druhu dobytka. Enviropolícia 46-ročného muža obvinila. V piatok (3. 3.) o tom informovala hovorkyňa prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Muž mal od augusta minulého roka v Binderovom sade v Stupave protizákonne odhadzovať na viaceré pozemky uhynutý hovädzí dobytok a ovce. Umiestňoval tam aj časti týchto poľnohospodárskych zvierat, a to v objeme takmer 80 kubických metrov.

„Podľa zistení enviropolicajtov mal vystupovať ako prevádzkovateľ a vlastník farmy na chov vybraných druhov zvierat, pričom túto činnosť mal realizovať bez vydaného povolenia príslušných orgánov štátnej správy,“ podotkla Bárdyová.

Muž mal protiprávne uložiť rôzne časti zvierat v rozličnom štádiu rozkladu v objeme 79 kubických metrov v piatich vyhĺbených jamách na ploche 159 štvorcových metrov. Škodu polícia vyčíslila, v súvislosti s odpadom uloženým v rozpore s predpismi, na viac ako 29-tisíc eur.

„Zároveň mal na dotknutých pozemkoch ponechať na ploche takmer 100 štvorcových metrov na jednotlivých kopách a vo vyhĺbenej jame odpady – objemný odpad, bitúmenové zmesi a zmiešané odpady zo stavieb a demolácií – v celkovom objeme 10 kubických metrov. Škoda, ktorá vznikla v tejto súvislosti, sa vyšplhala na 1 400 eur,“ doplnila Bárdyová.

Páchateľovi hrozí väzenie na tri až osem rokov. Polícia opäť upozornila občanov a podnikateľov, že nakladanie s odpadmi sa prísne reguluje niekoľkými právnymi predpismi. „Takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti,“ uzavrela Bárdyová.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny