Na hlavný obsah

Muž z Prievidze týral svoju tehotnú družku. Hrozí mu až 15 rokov za mrežami

Spôsoboval jej fyzické i psychické utrpenie.

Muž z Prievidze týral svoju tehotnú družku. Hrozí mu až 15 rokov za mrežami
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/Lehtikuva

Polícia obvinila 30-ročného muža z Prievidze zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti.

Od marca 2021 do marca 2023 mal v byte v Handlovej psychicky a fyzicky týrať svoju 25-ročnú družku, a to aj v čase, keď bola tehotná. Obvinený ju mal biť do tváre, vykrúcať jej ruky a vulgárne jej nadávať.

„K poslednému útoku došlo v stredu (1. 3.), keď obvinený mal svojej družke povedať, ak sa nevráti z obchodu do 10 minút alebo pôjde k svojej matke, tak ju zabije, lebo sa basy nebojí,“ uviedla polícia.

Na základe týchto slov sa mladá žena obrátila na políciu, ktorá následne muža zadržala. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na väzobné stíhanie páchateľa. O väzbe rozhodne súd. Za uvedený zločin hrozí obvinenému trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

Polícia apeluje na obete domáceho násilia, aby sa nebáli kontaktovať úrady. Vyzýva aj najbližšie okolie, aby nezatvárali oči, v prípade že sa stanú svedkami násilia. „V súčasnej dobe sú zákonné možnosti, ako pomôcť obetiam násilia. Aby polícia mohla obetiam pomôcť, musí však o protiprávnom konaní vedieť,“ dodali policajti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny