Na hlavný obsah

Na okresný súd v Spišskej Novej Vsi vrátili prípad so sexuálnym deviantom

Bývalý učiteľ z Prešova zneužil maloletých chlapcov.

Na okresný súd v Spišskej Novej Vsi vrátili prípad so sexuálnym deviantom
Na ilustračnej snímke policajné auto. Foto: RTVS

Na okresný súd v Spišskej Novej Vsi vrátili prípad so sexuálnym deviantom. Bývalý učiteľ počas lyžiarskeho výcviku zneužil niekoľko maloletých chlapcov. Odsúdili ho na štyri a pol roka nepodmienečne. Prokurátorka sa odvolala.

Bývalý učiteľ z Prešova, ako vedúci pedagogický dozor lyžiarskeho výcviku, pred štyrmi rokmi, sexuálne zneužil 17 chlapcov, vo veku 12 až 13 rokov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

“Na ktorých vykonával sexuálne praktiky v čase ich spánku, čím zneužil ich bezbrannosť,” uviedla Jarmila Janová,  hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach.

“Sme intenzívne spolupracovali s psychológmi, psychiatrami. Syn mával veľmi časté nočné mory, veľa zameškával v škole,” ozrejmila Petronela, matka obete sexuálneho násilia.

Sexuálny deviant sa k skutku priznal a svoj čin oľutoval. Okresný súd ho poslal do väzenia na štyri a pol roka nepodmienečne. Prokurátorka sa odvolala.

Rozhodoval o tom Krajský súd. Ten prípad vrátil naspäť, na okresný súd v Spišskej Novej Vsi. Sudkyňa okresného súdu podľa neho nebrala do úvahy poľahčujúce okolnosti. Naopak, prokurátorke sa trest zdá príliš mierny. 

Súd obžalovanému na sedem rokov zakázal akúkoľvek prácu s maloletými chlapcami. Sedemnásť žiakov základnej školy, už dostalo od ministerstva spravodlivosti odškodné. Každý po 5 200 eur, za spôsobenú traumu. Viac ako 88 000 eur si následne štát bude vymáhať od obžalovaného.

Rozsudok v tomto prípade stále nie je právoplatný. Prokurátorke sa zdá trest príliš nízky, preto sa proti rozhodnutiu súdu odvolala. Či sa odvolá aj druhá strana, je otázne, keďže obžalovaný na súd osobne neprišiel. Môže to urobiť do 15 dní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny