Na hlavný obsah

Na policajnej akadémii v Bratislave postrelil inštruktor študentku. Mala by byť mimo ohrozenia života

Žiačku museli previezť do nemocnice.

Na policajnej akadémii v Bratislave postrelil inštruktor študentku. Mala by byť mimo ohrozenia života
Akadémia Policajného zboru v Bratislave. Foto: RTVS

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave sa v stredu (1. 3.) podvečer strieľalo. Počas výcviku budúcich policajtov inštruktor nešťastnou náhodou postrelil študentku prvého ročníka. Žiačku museli previezť do nemocnice. Informáciu potvrdila rektorka akadémie Lucia Kurilovská. Upozornil na to portál tvnoviny.sk.

„V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentku postrelil inštruktor,“ uviedla pre TASR Kurilovská. Na miesto podľa jej slov okamžite privolali záchranárov aj políciu.

„Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenej žene, ošetrili ju a transportovali do nemocnice,“ ozrejmila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Kurilovská pre tvnoviny.sk uviedla, že kadetka by mala byť mimo ohrozenia života. Inštruktora, ktorý ju postrelil, zadržali. Mal patriť k tým najskúsenejším.

Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že nemocnica v stredu poobede prijala osobu so strelnými poraneniami. „Vzhľadom k citlivosti celého prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie,“ dodala.

Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III. „Keďže sa aktuálne na mieste vykonávajú prvotné úkony za účelom náležitého objasnenia skutkového stavu, nie je možné v súčasnom štádiu poskytnúť bližšie informácie,“ povedala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny