Na hlavný obsah

Hazardujú so životom. Chodci pri Trnave prebehujú cez rýchlostnú cestu

Neodrádza ich ani vysoká rýchlosť áut.

Hazardujú so životom. Chodci pri Trnave prebehujú cez rýchlostnú cestu
Rýchlostná cesta R1. Foto: RTVS

Na rýchlostnej ceste v katastri Vlčkoviec blízko Trnavy majú problém s chodcami. Napriek tomu, že tam autá jazdia 130-kilometrovou rýchlosťou, preskakujú zvodidlá a prebehujú na druhú stranu. Polícia hovorí o hazarde so životom, naposledy tu chodca zrazilo minulý mesiac.

Starostovia obcí v blízkosti úseku rýchlostnej cesty neďaleko Trnavy hovoria, že na druhú stranu R1 prechádzajú najmä robotníci z blízkej ubytovne. Chodia nakupovať na čerpaciu stanicu.

Hazardéri so životom vstupujú na rýchlostnú cestu cez tieto zvodidlá. Minulý mesiac jedného z nich to stálo život. „Dvadsaťročný muž prebiehal cez diaľnicu, keď ho zrazilo auto Toyota a následne na to došlo aj k stretu s ďalšími vozidlami,“ uviedla Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Problému chodcov na rýchlostnej ceste sa venoval redaktor RTVS Miroslav Lyko:

Na úseku rýchlostnej cesty v katastri Vlčkoviec sa stalo v posledných rokoch viacero vážnych dopravných kolízií. Pred dvoma rokmi vodiča, ktorý na diaľnici nastupoval do auta, zachytila dodávka. A roku 2018 policajti vyšetrovali tragickú nehodu, pri ktorej tiež zomrel chodec.

“Veľmi veľa nešťastí sa stáva tak, že chodec si myslí, že stihne prebehnúť, kým príde auto v ľavom pruhu, lenže pre to auto nevidí ďalšie auto vo vedľajšom jazdnom pruhu, ktoré ide koľkokrát aj rýchlejšie,“ dodal Jozef Drahovský, dopravný analytik.

Polícia rieši pohyb chodcov po diaľnici aj v okolí ďalších čerpacích staníc. V spolupráci s Národnou diaľničnou spoločnosťou osadila ochranné pletivá nad stredovými zvodidlami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny