Na hlavný obsah

Namiesto požičovne surfov plážové domčeky. Chatári z Domaše hovoria o podvode

Investor sa bráni, tvrdí, že ide podľa zákona.

Namiesto požičovne surfov plážové domčeky. Chatári z Domaše hovoria o podvode
Na ilustračnej snímke je okolie Domaše. Foto: RTVS

Podľa chatárov z Domaše ide o očividný podvod. Namiesto sľubovaného plážového centra, sa na trhu s nehnuteľnosťami objavili plážové domčeky. Stavebník inzerát poprel.

Viac ako 50 rokov tu bola pláž pre verejnosť. Teraz sa z nej odkrojilo. Investor už stavbu oplocuje a viditeľné sú už aj základy stavby.

„Na tejto ploche budú stáť tri stavby, ktoré by mali slúžiť ako plážové centrum. Máme ale podozrenie, že tu budú súkromné rekreačné chatky, na ktoré indikuje aj inzerát zverejnený na verejnom portáli,“ hovorí Betka Madejová – aktivistka a chatárka na Domaši.

Plážovému centru na Domaši sa venovala redaktorka RTVS Diana Murdziková:

Stavebné povolenie vydali na požičovňu surfov, náradia a detský plážový klub. „Ak ste čakali, že to plážové centrum bude vyzerať ako malá unimobunka boli by ste sklamaní, pretože sú to vysoké dvojposchodové chaty,“ priblížila Madejová.

Aktivisti minulý týždeň poslali aj podanie na prokuratúru. „Teraz žiadame, aby zastavili túto stavbu a preskúmali projekty,“ podotkla Andrea Falatová, aktivistka a chatárka na Domaši.

Kontrolovať tú stavbu, čo sa tu vlastne stavia a zabrániť, aby na ostatných plochách nebola akáto výstavba,“ zhrnula Martina Palušová (nezávislá), chatárka a obecná poslankyňa za Holčíkovce.

Podozrivý inzerát

Dopoludnia inzerát na portáli ponúkal ešte plážové domčeky – rezort Napoleon priamo na pláži Monika. Potom, ako sa začal oň zaujímať štáb RTVS, tak inzerát stiahli. Stavebník tvrdí, že inzerát nezadával a ide podľa zákona.

„Bude všetko tak, ako vydali stavebné povolenie. Tak, ako uviedli v papieroch, tak to postavia,“ vyhlásil stavebník Lukáš Zuščák.

Obec Holčíkovce má jasno v tom, ako bude postupovať. „Keď stavbu neskolaudujú ako plážové centrum, tak túto stavbu nebudú môcť nikdy využívať,“ uviedol Michal Flešár (nezávislý), starosta obce Holčíkovce.

Aktivisti majú však inú skúsenosť. „S tým, že bežne dostávajú riadne stavebné povolenia. Stavebníci si stavajú, na pozemkoch, ktoré pôvodne určili na verejnú zeleň,“ tvrdí Madejová.

Podľa aktivistov každý rok v tejto časti Domaše odkrojujú zo zón, kde sú verejné pláže či zelené plochy a tak viditeľne zmenšujú priestor pre rekreantov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny