Na hlavný obsah

NHL: Kelemen odohral druhý zápas v sezóne

Tatar nebodoval.

NHL: Kelemen odohral druhý zápas v sezóne
Slovenský hokejista Miloš Kelemen (vpravo) v drese Arizony Coyotes. Foto: TASR/AP

Slovenský útočník Miloš Kelemen odohral v noci na sobotu (4. 3.) svoj druhý zápas v zámorskej NHL. Jeho Arizona podľahla doma Caroline 1:6. Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali na ľade Vegas 3:4 po samostatných nájazdoch.

Kelemen nastúpil v tretej formácii Coyotes, na ľade strávil takmer deväť minút, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod, jednu strelu na bránku, tri hity a dve zblokované strely. Pre 23-ročného útočníka to bol prvý zápas v NHL od debutu, ktorý absolvoval 24. januára proti Anaheimu.

Coyotes ho povolali do prvého tímu z farmy v Tucsone spoločne s ďalšími tromi hráčmi po tom, ako v závere prestupového obdobia uskutočnili viacero hráčskych transakcií.
Carolina zdolala „kojotov“ v siedmom vzájomnom stretnutí v rade.

V arizonskej Mullett aréne triumfovala 6:1 a po dvoch prehrách zabodovala naplno. S 88 bodmi sú Hurricanes druhý najlepší tím súťaže aj Východnej konferencie po Bostone. Na 40. tohtosezónnom víťazstve „hurikánov“ sa štyrmi bodmi za asistencie podieľal veterán Brent Burns.

Vo veku 37 rokov a 359 dní sa stal štvrtým najstarším obrancom v histórii NHL, ktorý nazbieral štyri asistencie v jednom zápase. Vo vyššom veku to dosiahli iba Tim Horton, Sergej Gončar a Rob Blake.

Po tri kanadské body zaznamenali jeho spoluhráči Sebastian Aho (2+1) a Martin Nečas (1+2), ktorý gólom na konečných 6:1 prekonal svojho bývalého spoluhráča z Brna Karla Vejmelku.

Špeciálny debut

Špeciálny debut v novom pôsobisku absolvoval obranca Caroliny Shayne Gostisbehere. K „hurikánom“ prišiel po nedávnej výmene práve z Arizony, za ktorú odohral takmer dve sezóny. „Bolo zvláštne vidieť ho na druhej strane. Odohral skvelý zápas. Všetci sa za neho tešíme a ja mu určite budem držať palce, aby išiel v play off čo najďalej,“ povedal pre zámorské médiá útočník Arizony Lawson Crouse. Coyotes prehrali štvrtý zápas z uplynulých piatich.

Tretí najlepší tím Východnej konferencie New Jersey neuspel na ľade lídra západu Vegas a prehral po troch víťazstvách. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil v piatej sérii obranca Shea Theodore.

Samostatné nájazdy odštartoval Tatar, ktorý išiel ako prvý, ale brankára Adina Hilla neprekonal rovnako ako následne jeho spoluhráči. Slovenský útočník odohral v prvej formácii 16:46 min., počas ktorých sa prezentoval dvomi strelami.

Útočník Vegas Jonathan Marchessault sa podieľal na všetkých troch góloch svojho tímu v riadnom hracom čase bilanciou 2+1. Hosťom nepomohlo k víťazstvu ani 49 striel a ani výrazná strelecká aktivita v predĺžení (8:0). Útočník Devils Dawson Mercer skóroval v ôsmom stretnutí v rade. Do veku 21 rokov mal dlhšiu gólovú sériu v histórii NHL iba Wayne Gretzky (9).

Najproduktívnejší hráč

V ďalšom zápase Edmonton zvíťazil nad Winnipegom 6:3. Najproduktívnejší hráč súťaže Connor McDavid zaznamenal v drese Oilers tri asistencie a na konte má už 121 kanadských bodov. Tri body za bilanciu 2+1 nazbieral ďalší „olejár“ Leon Draisaitl, ktorý je s 93 bodmi na druhom mieste ligovej produktivity.

Svoju sériu s minimálne jedným bodom predĺžil na 11 zápasov, McDavid bodoval v 9 dueloch v sérii. Štyrmi bodmi sa prezentoval ich spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins, ktorý mal bilanciu dva góly a dve asistencie. So 77 kanadskými bodmi v sezóne si vytvoril osobné maximum.

„Spoluhráči ma našli výbornými prihrávkami. Viem, že musím zintenzívniť hru v ofenzíve a pomáhať produktivitou. Stále sa snažím o hru na oboch stranách klziska. Myslím si, že to ukazuje, ako momentálne náš tím funguje,“ poznamenal Nugent-Hopkins. Pre Winnipeg to bola piata prehra za sebou.

Hráči Seattlu vyhrali na ľade Columbusu 4:2 a dosiahli tretí triumf za sebou. „Páčila sa mi naša konzistentná snaha a aj hra v tretej tretine. Hrali sme pozorne, zodpovedne a mali sme šance na to, aby sme výraznejšie zvýšili svoj náskok. To sa nestalo, ale správne sme zareagovali na inkasovaný gól a aj to je dôležité,“ povedal tréner Seattlu Dave Hakstol.

Najslabší tím súťaže

Domáci Blue Jackets nenadviazali na nedávne víťazstvo nad Buffalom a so 46 bodmi sú najslabší tím súťaže. Útočník Seattlu Jarred McCann strelil prvý gól hostí a stal sa prvým hráčom Kraken v dvojročnej histórii klubu, ktorý dosiahol métu 30 gólov v sezóne.

Štvrté víťazstvo z uplynulých piatich zápasov dosiahli hráči Anaheimu, ktorí bodovali v piatom stretnutí za sebou. Na domácom ľade zdolali Montreal 3:2.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport