Na hlavný obsah

Obvinených policajných funkcionárov pustili na slobodu, ďalších šesť osôb vzal súd do väzby

Prokurátor sa proti rozhodnutiu odvolal.

Obvinených policajných funkcionárov pustili na slobodu, ďalších šesť osôb vzal súd do väzby
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku vzal v sobotu (25. 3.) do väzby šesť obvinených osôb z policajnej akcie Chikara 2. Bývalého riaditeľa trnavskej krajskej polície Bystríka Stanka i šéfa okresnej polície v Trnave Rastislava Grznára prepustil zo zadržania na slobodu.

Rozhodnutie nie je právoplatné, o sťažnostiach procesných strán rozhodne Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku u všetkých obvinených konštatoval, že uznesenia o vznesení obvinení sú dôvodné,“ priblížila hovorkyňa. Sudca rozhodoval o návrhu na vzatie do väzby deviatich obvinených.

„Súd čiastočne vyhovel návrhu prokurátora a rozhodol o vzatí do väzby šiestich obvinených osôb,“ uviedla Kudjáková. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba.

„Súd žiadosť obvinených o nahradenie väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj ich písomným sľubom, prípadne zárukou dôveryhodnej osoby, zamietol,“ podotkla.

V prípade trojice obvinených, vrátane Stanka a Grznára sudca nevyhovel väzobnému návrhu prokurátora a prepustil ich zo zadržania na slobodu.

„Súd pri dvoch obvinených (Bc. R.K. a R.G.) konštatoval dôvod väzby, avšak nahradil ju dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložením primeraných povinností a obmedzení,“ dodala hovorkyňa.

V prípade Bystríka Stanka sudca konštatoval, že nie je daný dôvod kolúznej väzby, a preto ho prepustil ho zo zadržania na slobodu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko