Na hlavný obsah

Od nedele sa opäť mení grafikon

Decembrový grafikon nerátal so zastávkami Veľké Bielice a Žabokreky nad Nitrou.

Od nedele sa opäť mení grafikon
Na ilustračnej snímke vlak. Foto: RTVS

Od nedele (5. 3.) sa opäť mení grafikon. Ministerstvo dopravy prichádza s úpravami len po troch mesiacoch a reaguje tak na pripomienky ľudí aj miest a obcí. Tie totiž kritizovali meškanie rýchlikov, zrušené spoje aj zastávky.

Decembrový grafikon nerátal so zastávkami Veľké Bielice a Žabokreky nad Nitrou. Malo to zrýchliť cestovanie vlakom medzi Nitrou a Bratislavou. Nahnevaní cestujúci spísali petíciu a s protestom uspeli.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venovala redaktorka Miriam Dobrotová:

“Toto riešenie je lepšie ako žiadne, ale trošku to pripomína ako keď sa škrabete pravou rukou za ľavým uchom. Pretože, keby sa osobné vlaky stali opäť osobnými ako mali byť a nie zrýchlenými a rýchlik by bol rýchlikom tak by to bolo asi najoptimálnejšie,“ uviedol Jozef Božik, primátor mesta Partizánske.

Kým v okrese Partizánske sa tešia, že si vybojovali späť regionálne zastávky, v Piešťanoch rýchliky nestoja ani po aktuálnych zmenách. Medičku Viktóriu preto rodičia musia odviezť hodinu k vlaku do Prievidze.

Rezort dopravy sľubuje , že marcové úpravy v grafikone nie sú posledné.

“Veľa úprav sme urobili malými zmenami ešte v priebehu januára februára a teraz od sú ďalšie zmeny,“ dodal Andrej Doležal (Sme rodina), poverený minister dopravy SR.

Rezort dopravy argumentuje, že denne vypraví o tretinu viac vlakov ako vlani. Kým minulý rok jazdilo denne v priemere 1 300 vlakov, dnes ich je 1 900.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko