Na hlavný obsah

Odvážna žena počas Putinovej návštevy Mariupolu zakričala, že všetko je zinscenované

Ruský prezident navštívil novostavbu v zničenom meste.

Na videozázname z návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina v okupovanom Mariupole je podľa médií počuť, ako pri jeho rozhovore s ľuďmi na ulici akási žena z diaľky zakričí, že „všetko je to na oko“. Upozornili na to server ruskej redakcie BBC News a portál Meduza. Videozáznam zverejnil Kremeľ aj štátne ruské médiá.

Mariupol Rusko okupovalo po prudkých bojoch a intenzívnom bombardovaní vlani v máji. Putin si podľa Kremľa cez víkend pozrel niekoľko štvrtí mesta. Rozprával sa s miestnymi obyvateľmi a tiež navštívil jednu z miestnych rodín. Podľa prezidentovho hovorcu išlo o spontánne rozhodnutie, ktoré nebolo v pláne.

Na viac ako 20-minútovom videozázname sa v jednom momente, keď sa Putin rozpráva s ľuďmi pred domom, z diaľky ozve zvolanie, ktorému nie je dobre rozumieť. Podľa serveru Meduza však neznáma žena zakričala: „Nič z toho nie je pravda, všetko je to na oko!“

Na zázname vidno, ako sa vicepremiér Marat Chusnullin a ďalší ľudia stojaci za Putinom obzerajú a ukazujú smerom, odkiaľ sa výkrik ozval.

Poradca mariupolského starostu Petro Andrjuščenko predtým v rozhovore s BBC uviedol, že novostavby, ktoré si v Mariupole Putin pozrel, sú len malým ostrovčekom opravených domov v inak zdevastovanom meste.

Podľa spravodajského portálu Meduza zavítal ruský prezident konkrétne do rezidenčnej oblasti Nevskyj. Tam podľa správ ruských médií hovoril s miestnymi obyvateľmi, ktorí dostali nové byty namiesto svojich starých zničených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet