Na hlavný obsah

Parkovanie v Trenčíne zdraželo, niekde aj o 150 percent. Niektorí ľudia prijali zmenu s nevôľou

Hoci platia viac, majú problém zaparkovať.

Parkovanie v Trenčíne zdraželo, niekde aj o 150 percent. Niektorí ľudia prijali zmenu s nevôľou
Ilustračná snímka zaparkovaných áut. Foto: RTVS

Trenčania si priplatia za parkovanie. Niekde aj o 150 percent. Podľa ľudí je to priveľa. Zmeny odhlasovali mestskí poslanci. Pozrie sa na ne prokurátor.

Ročná cena parkovacej karty pre rezidentov stúpla v Trenčíne z 20 na 50 eur. Niektorí ľudia prijali túto zmenu s nevôľou. Hoci platia viac, majú problém zaparkovať.

Vyššie ceny odsúhlasili mestskí poslanci. „Ak je cena príliš priaznivá, výsledkom sú obsadené parkoviská. Ak je cena taká, že časť vodičov ju odmietne, uvoľnia vozidlami priestor,“ vysvetlila referentka pre parkovaciu politiku v meste Trenčín Ľuboslava Sedláková.

Mesto sa vyjadrilo, že peniaze z parkovného investuje späť do ulíc. A to napríklad na výstavbu nových parkovacích miest alebo cyklotrás.

Takýto rapídny nárast cien sa nepozdáva ani jednému z mestských poslancov. „Trenčín je momentálne najdrahšie mesto z hľadiska parkovania pre svojich obyvateľov v strednej Európe,“ tvrdí poslanec mestského zastupiteľstva v Trenčíne Miloš Mičega.

Téme parkovania v Trenčíne sa venovala redaktorka RTVS Dominika Kusá:

Na porovnanie vymenoval ceny prvých kariet pre rezidentov v iných mestách. „Analýzou predaja parkovacích kariet sme zistili, že 75 percent kariet je vydaných pre prvé vozidlo. Keby sme dvíhali ceny len pre druhé a tretie vozidlá, situáciu by sme nevyriešili,“ priblížila Sedláková.

Poslanec Mičega sa obrátil na prokuratúru. „Podal som podnet na okresnú prokuratúru. Domnievam sa, že to všeobecne záväzné nariadenie, ktoré sme schválili, jeho niektoré ustanovenia sú v rozpore so zákonom,“ skonštatoval. Okresná prokuratúra sa prípadom zaoberá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny