Na hlavný obsah

Po mesiacoch postupného zdražovania je maslo lacnejšie

Zľavová politika by mohla cenu veľkého masla stlačiť aj pod euro.

Po mesiacoch postupného zdražovania je maslo lacnejšie
Na ilustračnej snímke maslo. Foto: RTVS

Po mesiacoch zdražovania je maslo lacnejšie. Kým ešte pred niekoľkými týždňami cena 250-gramového masla atakovala šesťeurovú hranicu, obchodné reťazce ho dnes ponúkajú za výrazne lepšie ceny.

Pre obchodníkov je maslo jedným z najpredávanejších produktov všednej spotreby. Na akékoľvek cenové výkyvy preto zákazníci reagujú citlivo, najmä ak jeho cena rastie. Posledné týždne obchodníci prepisovali cenovky opäť, tento raz však maslo zlacnelo.

Téme sa v Správach RTVS o 19.00 h venovali redaktori Monika Maťová a Radoslav Šebo:

“Cena masla klesá najmä z dôvodu toho, že klesá cena smotany na burze a cena masla sa odvíja od týchto cien,“ uviedol Martin Krajčovič, predseda Slovenskej aliancie moderného obchodu.

Kým začiatkom roka 2021 125-gramové balenie masla stálo priemerne za 1,17 eura, v januári tohto roka vyskočilo na 1,83 eura. Jeho cena začala intenzívnejšie rásť v polovici minulého roka. Bolo to tak aj v prípade veľkého 250 gramového balenia.

“Už sa dá kúpiť maslo za 1,59, tak sú to dobré správy pre spotrebiteľa,“ uviedol Pavol Konštiak, viceprezident Zväzu obchodu SR.

Ide pritom o 250 gramové balenie. Obchodníci však prichádzajú s ďalšou pozitívnou prognózou. Maslo nielenže zlacnelo, ale bude ešte lacnejšie a spolu s ňou aj ďalšie produkty.

Zľavová politika by mohla cenu veľkého masla stlačiť aj pod jedno euro. Pre obchodníkov sa tento produkt stal účinným marketingovým nástrojom, ako prilákať zákazníkov. Jeden z reťazcov tak urobil nedávno.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko