Na hlavný obsah

Polícia preveruje údajné odpočúvanie na ministerstve zdravotníctva

Prípad bližšie nekomentuje.

Polícia preveruje údajné odpočúvanie na ministerstve zdravotníctva
Na snímke budova ministerstva zdravotníctva. Foto: RTVS

Polícia preveruje údajné odpočúvanie na ministerstve zdravotníctva. Prípad bližšie nekomentuje. Nejde však o prvé podozrenie. Bývalý šéf rezortu Marek Krajčí (OĽANO) tvrdí, že počas jeho pôsobenia vo funkcii, odpočúvali aj jeho.

Polícia minulý týždeň na ministerstve zdravotníctva preverovala, či sa v budove nachádza odpočúvacie zariadenie. Či ho našla alebo nie, nepotvrdila.

Údajnému odpočúvaniu na ministerstve zdravotníctva sa v reportáži venovala redaktorka Veronika Čokinová:

Podľa medializovaných informácií mali byť terčom špionáže viaceré osoby, medzi nimi štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská.

Nejde o prvý prípad podozrenia z odpočúvania. V minulosti objavili zariadenie v kancelárii vtedajšieho ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Tvrdí, že ho sledovali zhruba prvý mesiac vo funkcii.

„V spodnom šuflíku našli moji zamestnanci, ktorí mi večer okolo jedenástej upratovali stôl, zaujímavo povysunutý šuflík. Keď ho chceli naspäť zasunúť, tak v podstate im vypadol a zistili, že za šuflíkom je nejaké zariadenie, ktoré veľmi podozrivo vyzeralo ako odpočúvacie zariadenie,“ uviedol Krajčí.

Zamestnanci kontaktovali generálneho tajomníka služobného úradu a kanceláriu zamkli s tým, že na druhý deň ráno zavolajú políciu.

Polícia trestné stíhanie v prípade Krajčího prerušila v auguste 2020. Odpočúvanie bývalého ministra nezistila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko