Na hlavný obsah

Prechod peších pod Strečnom sa skomplikuje. Lávku ponad Váh zatvoria

Dočasne ju nahradí kompa.

Prechod peších pod Strečnom sa skomplikuje. Lávku ponad Váh zatvoria
Na ilustračnej snímke kompa na rieke Váh. Foto: RTVS

Obyvatelia Strečna a Nezbudskej Lúčky sa od utorka (28. 3.) musia pripraviť na zmeny. Zatvoria lávku ponad Váh. Jedinú spojnicu pre peších a cyklistov budú opravovať. Spojenie medzi obcami zabezpečí kompa.

Z Nezbudskej Lúčky chodia cez lávku do Strečna nielen domáci, ktorí tam pracujú či vodia deti do školy, ale aj zamestnanci, ktorí chodia do práce v Strečne vlakom.

„Určitú komplikáciu to bude mať aj pre našich občanov Strečna, ktorí pracujú vo Vrútkach, Ružomberku, Martine, ktorí sa potrebujú dostať na vlak. Občania ako Nezbudskej Lúčky, tak aj občania Strečna, budú mať túto prepravu zadarmo,“ priblížil starosta obce Strečno Dušan Štadáni.

Kompa bude premávať už od pol piatej ráno. Ranné a večerné plavby presne naplánovali podľa cestovného poriadku. „Nadväzuje to na ďalšie veci. Vypočítali sme to a prispôsobili tak, aby všetci stihli prísť do práce,“ priblížil prevádzkovateľ kompy Bohuš Čurjak.

Téme sa v Správach RTVS o 12.00 h venoval redaktor Vladimír Záborský:

Ľudia si už plánujú, ako sa budú musieť prispôsobiť. Všetci dúfajú, že podmienky pre prepravu kompou naruší stav hladiny, prípadne počasie, iba minimálne. Ak by kompa premávať nemohla, ľudia dostanú upozornenie deň vopred. Cestu do práce si potom budú musieť zabezpečiť individuálne.

„Čo sa týka školákov, tam sme dohodnutí s vedením Nezbudskej Lúčky, že prevezie školákov na najbližšiu lávku, a tam zase z našej strany ich prevezmeme a dovezieme ich do školy a takisto aj zo školy,“ dodal starosta Strečna.

Zatvorenie lávky pocítia aj turisti. Pre nich to však môže byť atrakcia, a to aj napriek platbe za prepravu. Lávka je aj súčasťou cyklistického okruhu okolo vodného diela Žilina. Po rekonštrukcii a rozšírení bude spĺňať parametre pre bezpečný pohyb cyklistov v oboch smeroch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny