Na hlavný obsah

Roky abstinoval, teraz sa napil. Muž v Rusku sa po požití alkoholu utrhol z reťaze a strieľal z okna na okoloidúcich

Hrozí mu až 20 rokov väzenia.

Roky abstinoval, teraz sa napil. Muž v Rusku sa po požití alkoholu utrhol z reťaze a strieľal z okna na okoloidúcich
Zadržaný strelec. Foto: vk.com

Až 20 rokov za mrežami hrozí obyvateľovi ruského mesta Vjatskije Poljany, ktorý v stredu (15. 3.) v opitosti začal strieľať z okna svojho bytu. Nikoho nezabil ani nezranil, polícia ho zadržala, informovala ruská prokuratúra.

Strelec podľa médií strieľal aj po policajtoch, ktorí ho obkľúčili, a po zásahovej jednotke prenikajúcej do dverí. Obvinili ho z ohrozenia života strážcov zákona, za čo v Rusku hrozí trest od 12 do 20 rokov väzenia.

„Muž začal strieľať z okna svojho bytu. Podľa dostupných informácií má dve brokovnice. Hovoria o ňom, že po 16 rokoch, čo nepil, sa odtrhol z reťaze a zareagoval neprimerane. Nikto neutrpel (zranenia),“ opísal najprv situáciu gubernátor Alexandr Sokolov.

Spresnil, že nikto ďalší v byte nie je a že byt obkľúčila polícia. „Zásahová jednotka je na ceste. Hovoril som s náčelníkom polície. Situáciu máme pod kontrolou,“ dodal.

Agentúra RIA Novosti označila celý prípad za „rodinný škandál“. Podľa manželky muž pil niekoľko dní, kým siahol po zbraniach. Opilec podľa polície niekoľkokrát vystrelil z okna.

Médiá identifikovali strelca ako 47-ročného Alexandra Aljošina. Podľa susedov sa doteraz prejavoval ako „dobrý chlap“, ale nedávno prekonal menšiu mŕtvicu a ohluchol na jedno ucho, čo mohol byť spúšťač ďalších udalostí.

Manželka ubezpečovala, že muž od svadby až do 9. marca vôbec nepil a nikdy na ňu nevztiahol ruku. Ešte ráno ju odviezol do práce a hovoril o tom, že pôjde za zákazníkom. Namiesto toho však znovu začal piť, zatiaľ čo svokra a dcéra sa potichu vytratili k susedom.

Vjatskije Poljany sa nachádzajú v Kirovskej oblasti, ktorá leží na severovýchode európskej časti Ruska. Mesto má asi 30 000 obyvateľov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet