Na hlavný obsah

Stav postrelenej študentky je vážny, nevylučujú ani trvalé následky

Inštruktora zadržali, v hre je aj väzobné stíhanie.

Stav postrelenej študentky je vážny, nevylučujú ani trvalé následky
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Polícia začala trestné stíhanie v prípade postrelenia študentky Akadémie Policajného zboru v Bratislave. Dlhoročný inštruktor za nejasných okolností postrelil 20-ročnú študentku. Mladá kadetka skončila v nemocnici s poranením chrbtice vo vážnom stave.

Budúce policajtky a policajti majú možnosť zdokonaliť sa vo výcviku aj po vyučovaní. Viacerí tak urobili aj v stredu (1. 3.) popoludní. Bežný nácvik sa však skončil nešťastným postrelením. „Aktuálne je pacientka i naďalej hospitalizovaná v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Je pod stálym dohľadom našich zdravotníkov,“ uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Podľa informácií RTVS mal mať inštruktor v zásobníku medzi slepými nábojmi jeden ostrý. Ako sa tam dostal, zostáva záhadou. „To si absolútne nevieme vysvetliť, nedá sa to vysvetliť, nevieme, ako vôbec k tomu mohlo prísť. Všetko bude teraz predmetom vyšetrovania,“ vysvetlila rektorka akadémie Lucia Kurilovská.

Prípadu sa v Správach RTVS o 19.00 h venoval redaktor Ivan Tománek:

„Inštruktor bol skúsený, pracoval roky na Akadémii Policajného zboru. Vykonával aj iné zákroky so študentami v rámci nácvikov,“ doplnila rektorka. Polícia pracuje s viacerými verziami toho, ako sa mohla nešťastná udalosť odohrať. Neoficiálne informácie hovoria aj o tom, že 51-ročný inštruktor postrelil študentku pri nácviku sebaobrany.

„Nepochybne zlyhal ľudský faktor. Keď hovoríme o nácviku boja s niekým, kto je ozbrojený, tak aj tam sa používajú repliky. Používajú sa plastové, kovové, rôzne zbrane, ktoré nie sú streľby schopné v žiadnom prípade,“ myslí si bezpečnostný analytik Radovan Bránik.

Stav 20-ročnej študentky je podľa medializovaných informácií vážny. Nie sú vylúčené ani trvalé následky. Inštruktora po nešťastnej udalosti zadržali. Zatiaľ nie je jasné, či ho budú stíhať väzobne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny