Na hlavný obsah

Streľbu v bare v Mexiku neprežilo desať ľudí. Útočili na návštevníkov aj personál

Incident sa odohral v mexickom štáte Guanajuato.

Streľbu v bare v Mexiku neprežilo desať ľudí. Útočili na návštevníkov aj personál
Ilustračná snímka. Foto: Pixabay

Desať osôb prišlo o život a ďalších päť utrpelo zranenia počas víkendu pri útoku v bare v mexickom štáte Guanajuato. Vyplýva to zo správy agentúry AFP.

Incident sa stal v sobotu o 23.00 h miestneho času (6.00 h SEČ v nedeľu), keď do baru vošla skupina ozbrojených mužov a spustila streľbu na návštevníkov a personál.

Osem ľudí – šesť mužov a dve ženy – zomrelo na mieste a sedem ďalších osôb utrpelo zranenia. Regionálna vláda neskôr potvrdila, že ďalšie dve z nich zomreli v nemocnici.

Vláda v štáte Guanajuato uviedla, že spolupracuje s prokuratúrou s cieľom vypátrať osoby, ktoré sú za útok zodpovedné. Takisto vyjadrila sústrasť s rodinami obetí.

Guanajuato je štát z prosperujúcim priemyslom, v ktorom sa nachádzajú viaceré z najnavštevovanejších turistických destinácií v Mexiku, píše AFP.

 Je to však aj štát s častými prejavmi násilia z dôvodu sporu medzi kartelom Santa Rosa de Lima a tzv. „novou generáciou“ kartelu Jalisco. Oba tieto zločinecké gangy súperia o nadvládu nad pašeráckymi trasami a o kradnuté pohonné hmoty.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet