Na hlavný obsah

Sulík: Rázsochy budú fiasko tejto vlády, meškajú so všetkým

Podľa Kollára za výstavbu nemocnice nesie zodpovednosť premiér Heger.

Predseda strany SaS Richard Sulík (vľavo) a predseda parlamentu a predseda strany Sme rodina Boris Kollár (vpravo).
Predseda strany SaS Richard Sulík (vľavo) a predseda parlamentu a predseda strany Sme rodina Boris Kollár (vpravo).Foto: TASR/ koláž RTVS

Ak sa nepostaví nemocnica Rázsochy, zodpovednosť ponesie poverený premiér Eduard Heger. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Podľa bývalého ministra hospodárstva a predsedu strany SaS Richarda Sulíka vláda v prípade výstavby Rázsoch nesplní ani finančné ani časové limity. Podľa neho so všetkým meškajú. „Rázsochy budú fiasko tejto vlády,“ skonštatoval.

Kollár zdôraznil, že momentálne je za výstavbu Rázsoch zodpovedný Heger ako človek, ktorý je zodpovedný za ministerstvo zdravotníctva.

Sulík: Spor medzi Káčerom a Matovičom je dôkazom, kto bol vo vláde problém

Spor medzi Igorom Matovičom a Rastislavom Káčerom je jasným dôkazom toho, kto bol vo vláde problémom, vyhlásil Sulík.“On vždy potrebuje nejaký konflikt. Keď to nie som ja, tak teraz má pána Káčera,“ vyjadril sa na Matovičovu adresu.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) a minister zahraničných vecí Rastislav Káčer sa pustili do slovnej prestrelky. Tvrdé slová si odkazujú prostredníctvom statusov na sociálnych sieťach.

Výmenu názorov začal Matovič. Kritizoval Káčerovo vystupovanie na debate o ruskej vojne na Ukrajine v Michalovciach. Šéf diplomacie tam narušiteľov debaty nazval hulvátmi a povedal im, že sa „správajú ako dobytok“.

Matovič Káčerovo vystúpenie označil za zlyhanie. Minister zahraničných vecí na oplátku označil Matoviča za pokrytca a „človeka čo mení rétoriku ako chameleón farbu“.

Kollár nepovažuje vznik novej strany Demokrati za dôvod na ustanovenie úradníckej vlády. „Toto je dosluhujúca vláda, ktorá má doviesť Slovensko k predčasným voľbám,“ uviedol. „Novej úradníckej vláde by neprešiel žiadny zákon. Poverenej vláde zákony stále prechádzajú. Cirkus by sa ešte znásobil,“ dodal Kollár.

„Je to rozhodnutie Eduarda Hegera. O tom či to je demokratické, rozhodnú voliči. Vymenovanie úradníckej vlády je v rukách prezidentky, my jej rozhodnutie rešpektujeme,“ uviedol Sulík. V prípade, že by prezidentka úradnícku vládu predsa len vymenovala, tak ju strana SaS podľa jeho slov podporí.

Peniaze za Migy chce Kollár použiť na sociálnu oblasť

Minulý týždeň minister obrany Jaroslav Naď oznámil, že Slovensko by mohlo svoje stíhačky MiG-29 poslať na Ukrajinu spolu s Poľskom. Podľa Kollára Slovensko stíhačky už nevyužije. „V prípade ak nejakú krajinu napadol agresor, tak máme právo jej poslať aj vojenskú pomoc. Vtedy sa to z medzinárodného hľadiska neberie, že sa zapájame do konfliktu,“ vyhlásil predseda parlamentu.

„Som za ich poslanie, a to v prípade, že za ne dostaneme peniaze,“ dodal. Získané financie chce Kollár použiť v rámci sociálnej oblasti . „Za takýchto okolností si viem predstaviť pomoc Ukrajine. Pomáhame tým aj našim ľuďom,“ uviedol.

Sulík označil migy za „hromadu šrotu“. „Keď máme možnosť urobiť s nimi nejaký dobrý skutok, tak to spravme, a ak ešte prídu peniaze, tak o to lepšie,“ skonštatoval. Získané peniaze podľa neho pôjdu tam, kam ich bude treba.

Hostia diskutovali aj o možných povolebných spoluprácach. Strana SaS podľa Richarda Sulíka si s Hlasom-SD neželá vládnuť spoluprácu s ním zatiaľ však úplne nevylučujú. „Nie je to náš želaný partner,“ povedal Sulík. „Dostatočne skoro sa vyjadríme, aby náš volič vedel, čo môže po voľbách čakať,“ dodal.

Zopakoval, že s Igorom Matovičom už do vlády nepôjde. „Užil som si toho s ním už dosť.“ vyhlásil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko