Na hlavný obsah

Sýria tvrdí, že Izrael podnikol nálet na oblasť Damasku. Hlásia dvoch zranených vojakov a materiálne škody

Izraelská strana tieto tvrdenia bezprostredne nekomentovala.

Sýria tvrdí, že Izrael podnikol nálet na oblasť Damasku. Hlásia dvoch zranených vojakov a materiálne škody
Archívna satelitná snímka zobrazuje materiálne škody po údajnom útoku izraelskej armády na sýrske letisko v Aleppe. Foto: TASR/AP

Zranenia dvoch vojakov a materiálne škody si vyžiadali nálety na oblasť v okolí sýrskeho hlavného mesta Damask, ku ktorým došlo v noci na štvrtok (30. 3.). Informovali o tom sýrske vládne médiá, podľa ktorých nálet podnikol Izrael, píše agentúra AP.

Nad Damaskom bolo okolo 01.30 h miestneho času počuť výbuchy a štátna tlačová agentúra SANA informovala, že sýrska protivzdušná obrana marí útok nepriateľa. SANA, citujúc nemenovaného vojenského predstaviteľa, dodala, že protivzdušná obrana niekoľko rakiet zostrelila.

Izraelská strana tieto tvrdenia bezprostredne nekomentovala. Izrael za uplynulé roky podnikol stovky náletov na ciele na území ovládanom sýrskou vládou vrátane letísk v Damasku či Aleppe.

Tieto operácie Izrael potvrdzoval alebo komentoval len v ojedinelých prípadoch. Opakovane však pripustil, že sa zameriava na Iránom podporované militantné zoskupenia, ako je libanonské hnutie Hizballáh, ktoré na podporu jednotiek sýrskeho prezidenta Bašára Asada vyslalo tisícky svojich príslušníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet